Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Lehet, hogy a C63 AMG is RS6 nyomdokaiba lép, hiszen rövid időn belül a Renntech már a második cég, aki bemutatta elképzeléseit a típusra. Az igazat megvallva, erre az autóra rá is fér egy kis extra teljesítmény. Egyszerűen nem is értem, hogy egy V8-as 6.2 literes aggregát miért csak 451 lóerővel lett felvértezve. Főleg az azonos köbcentivel rendelkező E63-as Merci 507, vagy az S63-as 518, vagy akár a kisebbik 6.3 literes aggregáttal szerelt CLK63-as 475 lóerejét látva. Ezeket az adatokat böngészve valóban érthetetlen a dolog.

A német Renntech is ezt a „hiányosságot ” próbálta orvosolni a vezérlőelektronika újraprogramozásával, egy saját tervezésű hengerfejjel, valamint egy új sport kipufogó rendszer segítségével. A végeredmény pedig immáron egészen ütős, 548 lóerő és 690 Nm nyomaték.

A Renntech alapos tuner lévén állítható magasságú sport futóművel és erősebb fékekkel is felszerelte a C63 AMG-t. További érdekességként - ha hinni lehet az értesüléseknek - a cég közelgő 20. évfordulóját egy igazi szörnyeteg C63-assal ünnepelné majd.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!