Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Mini USA egy igencsak különleges kis szörnyeteggel állt elő a napokban is zajló Chichago Auto Show alkalmából. Koncepciójukat, mint a “Világ leggyorsabb Minijét” emlegetik, mely titulusra minden szerénység nélkül sikerült is rászolgániuk. Szintén a neves autoshow-n kerül bemutatásra jóhénány, a 2006-os családot érintő újítás, beleértve komplett csomagokat, mlyek közül legfontosabbak az új Checkmate ("sakkmatt") csomag, valamint a már gyárilag is rendelhető John Cooper Works csomag.

A leggyorsabb Mini

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!De térjünk visza a tűzpiros koncepcióra: a szénszálas karosszériával szerelt dragster, melyet a Kaliforniai extrém tuner, a Fireball Tim Racing-el közösen alkottak meg, számos verseny és show közönségének csodálatát nyerte már el. A Mini USA/FTR dragster egészen rendkívüli módon teljesít negyed mérföldön, ami nem is csoda, hiszen a kompresszoros motort egy további turbófeltöltővel, valamint nitró rendszerrel fejelték meg. Az átalakításoknak hála, a kis erőgép legjobb ideje 11,26 másodperc, melyhez 195.1 km/órás célvonali sebesség párosul - igazán nem rossz egy Minitől!

A remek idő receptje a John Cooper Works kétszeresen feltöltött, nitrós motorja mellett a szénszálas kaszniban keresendő, melynek köszönhetően az autó mindössze 771 kilót nyom. A pillekönnyű kasznit az 500 lóerős motor lélegzetelállító módon gyorsítja fel, méltán öregbítve tovább az extrém autók tervezésével foglalkozó Fireball Tim és Hubie Fuh páros hírnevét.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Mini USA/FTR üdvöskéje jónéhány díjat begyűjtött már magának. Az arizónai Phoenixben tartott Hot Import Nights legutóbbi rendezvényén 300 versenytársát utasította maga mögé, és elnyerte a legjobban tervezett autónak járó címet. Nem is csoda, hiszen a patent motortér és az exkluzív design a zsűri fejét is elcsavarta. A drag első fellépésére tavaly nyáron került sor, azóta pedig számos rendezvényen csodálhatta meg a nagyközönség a világ leggyorsabb Minijét.

A 2006-os Checkmate csomag

Noha nem rendelhetjük meg saját dragsterünket a helyi Mini kereskedőnél, azért ne keseredjünk el. 2006-tól a Mini tulajdonosok számos csomaggal tehetik egyedibbé kedvencüket, ezek közül az egyik a Checkmate csomag, ami a Mini Cooper és a Mini Cooper S merevtetős modelljeire applikálható. A szett egészen különleges megjelenést kölcsönöz a kis gépnek, az oldalán található matricákkal, a hátsó spoilerrel és a motorháztető csíkozásával. A Checkmate csomag a belső teret is egyedivé varázsolja. Legfőbb jellemzői, az egyedi mintázatú vászon/bőr borítású sport ülések és a bőr borítású kormánykerék. Exkluzív felni és abroncs szett, dinamikus stabilitás szabályozó (DSC) és ködlámpák teszik teljessé a sportos csomagot.

JCW Kit gyárilag

A népszerű John Cooper Works teljesitménynövelő csomagot 2006-tól már gyárilag telepítik az új Minikbe, a vásárló kívánságára. A motortuningon felül ez az opció magában foglal egy sport fék kitet, valamint egy sper diffit is.