Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az elsősorban optikai tuningban utazó Vorsteiner munkásságában sosem kellett csalódnunk: a BMW, Porsche és Mercedes márkákra specializálódott kaliforniai cég felhozatalához idén már a Bentley is csatlakozott, első munkájuk e téren a Contintental GT-t veszi alapul.

A Vorsteiner, optikai szettjeivel mindig megtalálta a középutat a sportos és az elegáns stílus között, átépítéseik pedig a gyári vonalakkal harmóniában teszik hozzá az autókhoz azt a bizonyos pluszt. Nos, a Bentley esetén a cél ugyanez volt, azonban a BR9 kiegészítő csomaggal úgy tűnik, e téren nem igazán jártak sikerrel.

Az ötrészes, pillekönnyű karbonból gyártott aerodinamikai szett elgondolása alapvetően jó, azonban pont a lényeget jelentő, a gyárinál 39 mm-el mélyebbre húzott komplett első lökhárító az, ami talán inkább ront, mint javít az összképen. Talán a kissé öncélúan elhelyezett, nagy szélső beömlők tehetnek az egészről, de ha mindez nem lenne elég, a méregdrága, de ezen az autón szinte jellegtelen képet mutató, ültetés nélkül felszerelt, 22 hüvelykes matt fekete Monoblock garnitúra végképp odavágja az összképet.

A felnik persze opcionálisak, számos garnitúra kérhető akár egyedi festéssel is, az viszont érthetetlen, hogy miért pont ezzel reklámozzák a szettet. Hozzá kell még tenni, a közzétett képek sem éppen első osztályúak – főleg ezekért az elblőrözött árnyékokért érdemelne a grafikus minimum egy tarkólövést – tehát az még könnyen előfordulhat, hogy élőben mindez maga a tökély.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!