Újabb alkotás, kizárólag a kínai piacra: az Overfinch "sárga" Range Rovere után a Porsche specialista RUF állt be a sorba, egy kinyújtott Panamera személyében.

A  sportszedán tengelytávját pontosan 40 cm-el növelték meg a gyárihoz képest, az első és hátsó felfüggesztés távolsága így 3,320, az autó hossza pedig 5,370 mm-ra nőtt. Az utastér így, legfőképp a hátsó ülések szempontjából jóval tágasabb lett, elegendő teret biztosítva egy kényelmes üzleti úthoz, vagy akár megbeszéléshez is.

A limuzinosítás persze az autó tömegét is növelte, az RXL 1,960 Kg-ot nyom, ami csaknem 200 egységgel több a gyári verziónál. Mindezt a "sima" Panamera S V8-asa hajtja, némi tuninggal: a végeredmény 414 lóerő és 510 Nm nyomaték.

A nyújtott tengelytávú Panamera ötlete egyébként nem újdonság. Nyáron maga a Porsche jelentette be, hogy a kínai autópiacra egy 150 mm-el hosszabb típust tervez. Mindez nem csoda, hiszen a tehetősebb kínaiak leginkább az európai luxuscikkek iránt érdeklődnek. A nyújtott padlólemezes európai gépek pedig különösen népszerűek odakint - mutatja ezt az is, hogy már a Mercedes, a BMW és az Audi is hasonló megoldásokban utazik, miért nem működhetne mindez a Porschénél is?

Mindenesetre, a német tuningcég hamarabb reagált a kínálkozó piaci résre.