Az alig egy hónapja esedékes, kakucsi kitérőt követőn, a BoombASStic! csapata visszatért a gyökerekhez, és idei harmadik - egyben záró - rendezvényüket ismét a visontai "főhadiszálláson" tartották meg.

A retrós környezetet biztosító Brezova-tanya, és a hozzá tartozó gokartpálya alkotta, már többször bizonyított kombóban ezúttal sem csalódtunk, az összes eddig látott mutatvány közül talán a legjobban sikerült bulival búcsúztatta az idei szezont a Night Drift & Show széria.

Úgy tűnik, a sorozat egy év alatt a drift- és gymkhana versenyzők körében is nagy népszerűségre tett szert: legutóbb a kakucsi pályának tudtuk be a résztvevő pilóták és autók jelentősen megnövekedett számát, erre azonban sikeresen cáfolt rá, hogy ugyanezt a mennyiséget bőven hozta a vidéki helyszín is, ráadásul a hazai szcéna nem is kis neveivel fémjelezve!

Az elfüstölésre ítélt abroncsok délután 4 órától kezdték meg haláltusájukat a vékonyka, autós szemmel igencsak technikás betoncsíkon. A cirka 25 versenyzőből álló mezőny a nézők számára is nyitott volt: bárki beülhetett kedvenc versenyzője mellé, egy kis éjszakai drift taxizás erejéig. Hogy ne csak ők gazdagodjanak extrém élményekben, a szervezők a technikai látnivalókon is gyúrtak egy sort.

Az eddig látott autós-motoros show-elemek mellett most drift stunt és gymkhana show, valamint Big Foot show is borzolta a kedélyeket, de természetesen nem maradt el a Kakucson nagyon jól bevált, füstben gazdag versenyzői felvonulás sem. Az eseményeket tűzijáték, és pirotechnikai elemek kísérték, élő "körítésként" pedig tűzzsonglőrök bemutatójára is sor került, közvetlenül a pálya által közrefogott füves területen.

A műsorszám elkövetői - az előző rendezvényhez hasonlóan - a MЁD angels lányai voltak, akik a lángos performansz mellett, visontai terepen először tartottak sexy autómosást is. A fejlődés e téren is tetten érhető volt: bár egyel kevesebb "angyalt", de sokkal összeszedettebb előadást láthattunk, mint legutóbb.

Növekedett a tét tuning és autóhifi fronton is. Mind meghívott VIP autók, mind cégek terén több kiállítót vonzott a rendezvény - jópofa volt pl. a szervezőkkel szinte azonos nevű BoomBassTik sátrát kint látni - továbbá új elemként hangnyomás és hangminőség versenyre is sor került.

Végül, de nem utolsósorban pedig az sem csalódhatott, aki inkább a buli kedvéért jött. A számos látnivaló mellett, két színpad tolta folyamatosan a zenét hajnalig, a a legnagyobb sztárvendégnek járó titulust pedig ezúttal hazánk első számú női DJ-je, Julia Carpenter neve fémjelezte.

A hangulatra tehát - főleg az éj leszállta után - egyáltalán nem lehetett panasz, a szervezők által megálmodott atmoszférát úgy tűnik, a visontai helyszín hozza igazán. Mindezt pedig a rendezvényre érkezett tömeg is alátámasztotta, mely estére szépen megtöltötte az autók közt kimaradt helyeket.

A szervezők ígérete szerint, jövőre több alkalommal is találkozhattok a Drift After Dark sorozat állomásaival. A tervekben két visontai, és négy "vidéki" rendezvény szerepel, még több felhajtással - az eddigi sztorit tekintve pedig azt hiszem, nem csak a saját nevünkben mondhatom, hogy bőven van fantázia ebben a dologban.

Találkozunk jövőre! ;)