Elsősorban a Ferrari 458 Italia konkurenciájaként készül a Gallardo utódjaként emlegetett Lamborghini Carbera, mely várhatóan a jövő évi Genfi Autószalonon debütál majd a nagyközönség előtt.

A munkálatok már a végső stádiumhoz értek, jól mutatja ezt az is, hogy a gyár mérnökei - a legnagyobb titokban - a Nürburgringen tesztelték a minap az új típust. Azonban hiába a kora hajnali időpont, néhány jól informált lesifotósnak csak sikerült képeket és videót készíteniük a trónkövetelőről.

Az előzetes infók szerint a Cabrera igencsak durva lesz, motorilag egy 5.2 literes V10-es kap, 600 lóerővel és legalább ennyi nyomatékkel felruházva. Mindez hétsebességes duplakuplungos automata váltón jut majd a kerekekre, de készülhet majd manuális, hatsebességes változat is. Hasonlóan, az összkerékhajtás marad, de a hírek szerint opcióként a hátsókerekes verzió sem elképzelhetetlen.

Habár eredetileg az Aventador platformjáról szóltak a hírek, a friss szuper sportautó ugyanarra az alvázra épül, mint a 2015-ben bemutatkozó, második generációs Audi R8. Ennek, valamint a pillekönnyű szénszálas és alumínium alkatrészek kiterjedt használatának köszönhetően, az autó tömege az összkerekes verzió esetén 1.500 Kg alatt várható.

A forma kicsit a Gallardo és az Aventador keverékeként mutatkozik majd be, előbbinél egy kicsivel hosszabb, cirka 4.5 méteres lesz, a szélesség és a magasság viszont marad az eredetivel egyező. Valamivel elnyújtottabb designra lehet tehát számítani, ugyanakkor a tengelytávon növeltek, így az utastér is valamivel komfortosabb lesz.

Hogy hangra milyen lesz, és hogy mit mutat pályán a gép, a Worldcarfans kémvideójából derül ki.