A kizárólag Mercedeseket tuningoló Carlsson most a második generációs A-osztályost vette kezelésbe. Aki látott már a cég által felmérgesített autót, az tudja, hogy a minőség, a sportosság és az elegancia garantált.

Első lépésben a motort vették kezelésbe. A tuning alapjául az alapból 140 lóerős és 300 Nm-es 200 CDI modell szolgált. Azt semiképpen sem mondhatjuk, egy vadállatot készítettek, de azért a 166 lóerőt és a 355 Nm-t gyengének se nevezhetjük. Ezt a plusz teljesítményt az elektronika újrahangolásával érték el, melyről a Carlsson által kifejlesztett C-Tronic® Diesel POWER chip gondoskodik. A cég 3 év garanciát ígér az izmosított motorra, így nyugodt szívvel élvezhetjük a plusz paripák nyújtotta élményeket.

A megszokott receptet követve Carlssonék a futóművet is átalakították. Egy sport rugószettnek köszönhetően az autó 25 mm-rel közelebb került az aszfalthoz, ezáltal az úttartása is sokat javult, természetesen a Mercedesektől megszokott kényelem megtartása mellett.

A megnövekedett teljesítményt pedig elengedhetetlen egy agresszív külső megjelenéssel alátámasztani: erről gondoskodik a Carlsson aerodinamikai csomagja, melyet az autóra felkerült új első és hátsó lökhárító-toldat valamint hátsó szárny együtteséből áll össze. A látványt pedig egy dupla króm kipufogó, valamint a választható - szintén házon belül gyártott - felni garnitúra teszi teljessé.

Az utasteret is a már megszokott (alumínium és bőr) tuning elemek jellemzik: sport pedálok, ajtónyitók, Carlsson logós Alcantara bőr sportkormány, és egyéb kiegészítők.