Mivel allandoan nezem az ebay-t igy nem volt nehez raakadni ket aukciora, egyikben ezt a bogar motort a masikban egy Rover V8-ast (hasonlo mint egy korabbi bejegyzesben) hirdetett ugyanaz az elado. Atfutva a hirdeteseket, latszodott hogy az elado hamar meg akar szabadulni a motoroktol, igy gyorsan kuldtem neki egy emailt amiben ajanlottam keszpenzes fizetest es rovid idon beluli elszallitast. Azonnal belement es masnap mar mentem is a motorokert.

Atvetelnel kiderult hogy ismet sikerult olcson de "nem tul jot" venni. Mindket motor felig bontott allapotban jopar evet toltott szabad eg alatt. Persze az olajat egyikbol se sikerult anno leengedni :( A csavarok nagyreszenel kiszedeshez hasznalhattam furogepet csavarhuzo helyett.

Amikor teljesen szetszedtem, osszeraktam ujra, es szetszedtem megint :) Es meg parszor eljatszottam vele, hogy kitalaljam mi lenne a legelonyosebb kialakitasa az asztalnak.

Aztan vegul csak kitalaltam egy egyszeru megoldast, amivel azert remelem sikerult esztetikusan megoldani az uveg tartasat. A masik kerdeses dolog a hengerfej fennt maradjon vagy ne? Erre a kerdesre hamar megtalaltam a valaszt, fennt maradt sot meg a szelepfedel is.

Kepet mar csak a szemcseszoras utan keszitettem, amikor hazavittem elokesziteni az uveg es a labak csavarjainak helyet.

Szoval a festes elokeszites zsiroldassal es szemcseszorasssal tortent, persze darabokban. Majd otthon osszeszereltem mivel porfestesre esett a voksom, es a darabokban festett alakatreszek serultek volna osszeszereleskor. A szin sajnos megalkuvas miatt krom lett ujra. Sajnos erre felenk azt szeretik ami jobban fenylik :) Azert az eredmeny magaert beszel:

Sajnos az elore eltervezett kerek uveglap legyartasa tul draga lett volna, igy maradtam a szokasos negyzet alaku uveglapnal. Sikerult szerezni mar regebben bevalt markajelzeses csavarokat az uveg rogzitesere.

A szelepfedel eredeti rogzitese lehetove tette hogy titkos rekesznek lehet hasznalni:

1 zarva:

2. nyitva:

Jelenleg elado, remelem joarasitva sikerul eladni :)