Ezúttal egy olyan autót sikerült górcső alá venni, amiről a mai napig fel-felbukkannak képek szerte a világhálón és mindenhol elismerő kommentek övezik a szóban forgó fotókat. Nekünk is nagy kedvencünk, amolyan legenda a szememben, tekintve, hogy magam is Jettát hajtok, így hát nagyon izgatott lettem, mikor kiderült, hogy "boncolgathatom kicsit az autó életét"


1986.-ban gördült le a gyártósorról, a ritkábbik, Coupe karosszériával megáldott Jetta mk2.
Gyuri 2006.-ban tette rá a mancsát az akkor még nagy lökhárítókkal guruló, más színben pompoázó szekérre. Előbb lett meg az autó, mint a jogosítvány. Eredeti erőforrása egy 1,6-os Turbó diesel motor volt, ami gyorsan kikerült a gépházból, helyét egy 1,9 literes TDi aggregát vette át. Kicsit megpiszkálták, hogy elevenebbé tegyék a benne lakó ménest. Gyuri így fogalmaz: Szerettem vele haladni
Boldogan falták is hazánk útjait, egészen 2007 karácsonyáig, mikoris Nemzetünk fővárosában, a Hősök terénél félre nem sikerült egy sávváltás. Bizony ott termett egy A6 Audi, ami csúful elgombázta az amúgy törésmentes kópé bal oldalát. A szomorú tényen túl, hogy eddig volt törésmentes gép, adott volt a feladat, úgyis az újrafényezés volt akkoriban a fő beszédtéma, nosza, itt volt az alkalom.


Érettségi mellet, saját két kezével, suli közben kezdte a tulaj a helyreállítást. Úgy volt vele, ha már lúd, legyen kövér, így esett, hogy csavarra szét lett borítva az autó és mindent, amit csak lehetett kicserélt újra, vagy tökéletesen felújított. A folyamat közben több kis apró érdekesség is kivitelezésre került, így például brutális dőlést kapott mindkét hátsó kerék.  A belső fényezést Gyuri csinálta, de a külső részek profi fényezésének érdekében egy Keszthelyi profit hívott segítségül, akinek az óta is hálás a segítségért!
Az összeszerelés során visszakerült a gyári motorja az autónak, amit egy GT17-es turbóval párosítottak össze. Kapott is hideget-meleget, de életbe lépett a "menjen, amíg ki nem leheli a lelkét" elv. Na, ez egy Depó party-ra menet következett be, utána visszakerült a TDi erőforrás, ezzel együtt tovább lett redukálva a has magasság is. Közben az USA lökösök is szépen haladtak a felújítás rögös útján, sikerült szert tenni OZ Turbo pörgőkre (ki tudja kinek a kedvenc kerekei? :P) amik fel is kerültek, aztán egy hirtelen jött telefonhívás okán mentek a háztól. (mert van az a pénz) Helyüket Merga felnik vették át, amik a későbbiekben fel is lettek polírozva, így még szebb látványt garantálva.


Mindig is napi használatban volt az autó, annak ellenére is, hogy tekergetős futóművel lett eléggé leültetve. folyamatos útvonaltervezések jellemezték ezt az időszakot, szerethető, sőt, élvezhető autóként írja le a tulaj.
2010.-ben a házhoz került egy B4es passat, ami ?ütötte a projectet? így a Jetta akkor lett félreállítva, kikerült belőle a motor, no meg a gewinde, mondván, el lesznek adva, amiből persze semmi nem lett. Így lett elrakva? Keresztesi Bélánál álldogált 1 évig biztonságban, onnan visszakerült Érdre, most ott várja, hogy ismét előtérbe kerüljön és sokkolhassa a hazai autós szcénát. A tervek már megvannak, egy egész más irányba indul majd el az autó, ha elő lesz véve. Addig is pedig maradnak a régebbi fotók, amik újra és újra előkerülnek majd, ugyanúgy, mint most épp Nálunk.


   Köszönöm megtisztelő figyelmetek! Maradok tisztelettel:
Zoli a Drosztról