Az már eddig is tudtuk, hogy az AEZ felniket télen sem kell a garázsban tartani, de a havas viszontagságoknak remekül ellenálló SR3 bevonatnak köszönhetően a DOTZ-okat sem kell kímélni. Harald Audi TT-jét pont a legnagyobb hóesés közepette sikerült lefotózni Ausztriában, de nem esett kétségbe: ez a mindennapokra szánt gépe, ő így használja, mindig, minden körülmények között.

Nyárra persze azért lecseréli az abroncsokat a 19 colos DOTZ Shift görgőkön, melyből a fekete küllős, polír peremes változatot választotta a gépére. A szetthez az Eibach nyomtávszélesítőit pakolta a tengelyvégekre, elöl 15, hátul 20 mm-es szélességben. A szépen kitolt kerekekre szinte hihetetlen, hogy csak 23 / 25 mm-t ültet a H&R futóműve, remek kiállást kapott a kis kupé.

Az első generációs 8N teljesítmény terén sem panaszkodhat, hiszen a 3,2 literes hathengeres erőforrás 250 lóerőt küld a kerekekre. Sőt, mind a négyre, a gyári Quattro hajtás télen is jól jön ugye.

Harald a többi módosítás terén is igyekezett az eredetiségre törekedni: hangolható sport kipufogó, gyárias, de nagyobb hátsó spoiler, a gyári TT "V6" első lökhárító, valamint xenon lámpák kerültek felszerelésre, egytől-egyig TüV-papírosan, legálisan.

Hétköznapi autónak igazán szép darab lett. A felni egyébként nem csak TüV-engedéllyel, hanem a hazánkban a hatóságilag extra körök nélkül forgalmiba íratható H-engedéllyel is bír, így nálunk is legálisan forgalomba helyezhető. A Dotz márkát itthon az Alcar Hungária forgalmazza, ha tetszik a Shift, itt találsz róla több infót. Sőt, akár fel is próbálhatod az autódra a 3D konfigurátor segítségével.

Ha pedig DOTZ-os Audi TT-ről esik szó, ne feledjük, hogy itthon nemrég készült el egy emlékezetes darab: az AMTS nyereményautója Revvo szettet kapott, melyet - az autóval együtt - bárki megnyerhet, aki jegyet vásárol a március 24-26 között lezajló rendezvényre!

Forrás: Dotz Mag