Hamarosan újra indul az őrület: nagyon várjuk már az idei SEMA Show-t, a hátralévő pár napra pedig ráhangolódásként nézzük meg, kik is alkották a pontot azon a bizonyos "i" betűn a tavalyi felhozatalban. A kiállítás - és bármiféle túlzás nélkül kijelenthető, hogy a világ - legrangosabb autó szépségversenye, a Battle Of The Builders 10 finalistája közé kerülni már önmagában hatalmas dicsőcség, a győzteseket pedig ez alkalommal is a SEMA Ignited keretei között hirdették ki, ünnepélyes keretek között.

A még csak néhány éve létező, de annál nagyobb felhajtással zajló verseny mindig az aktuális év tavaszán kerül kihirdetésre, ekkor jelentkezhetnek rá a építők szerte Amerikából - vagy akár a világ minden tájáról. Az esemény tulajdonképpen egy igen rangos szépségversenyt takar, melyre lényegében a rendezvény keretein belül kerül sor, a TV-show-val egybekötött szigorú előválogatás viszont már az aktuális év szeptemberétől zajlik. Nevezni sem lehet akármilyen autóval: alapvető feltétel, hogy a SEMA valamely standján, vagy meghívottként a jármű fizikálisan résztvegyen a rendezvényen, a mezőnybe kerülés előtt pedig rendesen meg is szűrik a jelentkezőket.

2016-ban a nevezők száma is rekordot döntött. Összesen 250 pazar építés került be a mezőnybe, melyet a már ismert szakértő zsűri - az Enthusiast Network producere, David Freiburger, a 4-Wheel és az Off-Road nevében Fred Williams, valamint a Meguiar's képviseletében, RJ deVera - redukált le 10 járműre, akik kiemelt helyet kaptak a SEMA Show-t záró hatalmas afterparty-n. 

Sőt, ez alkalommal tovább extrázták a dolgot, az első három helyezettnek jókora emelvényeket gyártottak, így a találkozó minden pontjáról látni lehetett őket. Viszont a többi finalistával együtt kerítéssel vették körbe őket, amely mögé még médiás passzal sem lehetett bejutni, ilyen szempontból egy fokkal szigorúbb volt a rendszer az egy évvel korábbinál.

Akárcsak a hagyományos szépségversenyeken, a finalisták között már nem hirdettek sorrendet, csak a TOP3-at díjazták, melynek kihirdetésére is itt kerül sor, ünnepélyes keretek között. Nézzük sorban, kik is jutottak a legjobb 10 közé, most sem kell hozzá amerikai autóőrültnek lenni, hogy néhány név legalább csak hallomásból ismerős legyen!

1958 Jeep FC170 - Mark Turner, Daystar Products

Már a gyönyörű zöld fényezés is messziről felhívta a figyelmet erre az építésre, melyet rekordidő, mindössze öt hónap alatt hoztak össze a Daystar Products-nál, a napi munkaórák lejárta után. A makulátlanul helyreállított Jeep egy 5.7 literes Hemi blokkot, valamint ötsebességes sebváltót kapott. A kormánymű egy Toyotából származik, a winch elöl pedig a Warn, a sárvédők pedig a G2 termékei.

1967 Chevrolet Chevelle - Jeremy és Phil Gerber, Roadster Shop

Az építőket talán senkinek sem kell bemutatni. Az 1967-es Chevelle “Onyx” sokak szerint a legszebben átalakított példány, amit valaha ebből a típusból kihoztak. A Roadster Shop kasztnija alacsony, agresszív kiállást és remek kezelhetőséget biztosít a az 50 éves technikának. A motortérben egy 860 lóerős, kompresszoros Wegner Motorsports LS3 figyel, mely csaknem 300 km/órás sebességgel képes repíteni a gépet. 

Az egyedi króm és polír kiegészítők az Advanced Plating hozzáértését dícsérik, felnik terén pedig egyedi RS Forgeline görgők kerültek fel, piros csíkkal megbolondított abroncsokkal szerelve. Az autentikus, de mégis modern utasteret az Extreme Performance rakta össze.

1948 Cadillac Fastback - Mike és Jim Ring, Ringbrothers

A neves Ringbrothers építése idén is TOP 10-es lett. A “Madam V” névre keresztelt 1948-as Cadillac a veterán fastback adta életérzést kombinálja egy 2016-os ATS-V technikájával és teljesítményével, pont úgy, ahogyan a GM manapság gyártaná ezt a típust. A gépet az ATS-V ikerturbós V6-osa terelgeti a maga 464 lóerejével és a nyolcsebességes automata Hurst váltóval. A felnik a HRE termékei, egyébként az összes vezérlési, biztonsági és kényelmi funkciók a gyáriak maradtak, beleértve a Magnetic Ride Control futóművet is.

Odabent kézzel gyártott kárpitozás, Bose premium hifi, Recaro ülések, Upholstery Unlimited kárpitozás és az ATS-V műszeregysége kapott helyet. A motortér szintén az ATS-V eredeti megjelenését hozza, gyári hűtéssel, klímával és üzemanyagrendszerrel, Flowmaster kipufogóval. A külső a BASF fényezése, valamint a 3M fólia koprodukciójának eredménye.

1969 Chevrolet Camaro - Mike és Jim Ring, Ringbrothers

Szintén egy Ringbrothers építés, a “G-Code” Camaro, mely több, mint 6.000 munkaóra eredménye. Hihetetlen mennyiségű egyedi elemet találunk rajta, az első és hátsó lökhárítóktól kezdve, a lámpák panelján és a hűtőrácson keresztül a légbeömlőkig.

A motor egy Wegner-féle LS3, Whipple kompresszorral, Holley injektorokkal, Aeromotive benzinpumpával és Flowmaster kipufogóval társítva. Az erőátvitelről Tremec hatsebességes váltó, Centerforce kuplung és karbon kardán gondoskodik. A futómű a Detroit Speed állítható magasságú alkatrésze, felnik elöl 19, hátul 20 colos HRE darabok, 335/30-as abroncsokkal.

1992 Honda Prelude - Big Mike

Egy japán darab a sok amerikai vas között. Big Mike koncepciója egy utcára használható pályaautó, show-minőségű kivitelben. A motortérben egy kétliteres F20B blokk dolgozik, GT28-as Garrett csigákkal, valamint intercoolerrel házasítva, számos egyéb módosítással együtt 380 lóerőre mérgesítve

Az állítható futóművet az Eibach rugói ültetik, a megállásról Willwood fékek gondoskodnak, felnik terén pedig Volk Racing szett került fel, Falken abroncsokkal. 

2016 Toyota Prius - Gordon Ting, Beyond Marketing

A versenysport-inspirálta Toyota Prius a gyárinál könnyebb kasztni-elemeket, valamint számos módosított alkatrészt kapott, többek között állítható futóművet és négydugattyús fékeket, olyan nevekkel a listában, mint az Evasive Motorsports, TRD, Kuhl Racing, Rays Engineering, Craft Square, Tein, Brembo, Sparco és a GReddy. A pályakész Prius hatpontos öveket, versenyüléseket, komplett bukóketrecet, valamint karbon padlólemezt és konzolt rejt.

A koncepciót a japán Prius GT300 inspirálta, mely Okayama nemzetközi versenypályáján látható működés közben. Míg a gyári típus fő ismertetője a költséghatékony és megbízható közlekedés, egyfajta polgárpukkasztást jelentett egy ilyen verzió megalkotása.

2017 Ford Raptor - Brad DeBerti, DeBerti Design,

Az alkotó, Brad DeBerti mindössze 22 éves és a legújabb Ford Raptort vette kezelésbe, melyhez - akkoriban még - szinte nem is létezett semmiféle tuningalkatrész. A TOP10-be került gép mindössze hat hét alatt készült el, mialatt gyakorlatilag a kabinig lecsupaszították. Az alváznyúlványokat és a futóművet is újraalkották, oldalnként 3 collal széthúzva a nyomtávot. 

A kasztni ehhez mérten 4 collal lett szélesebb, a sárvédők alatt pedig 39 colos BFGoodrich Baja T/A terepabroncsokba csomagolt Innov8 kovácsolt felniket találunk. A hatdugattyús Alcon fékek és a Fox lengéscsillapítók mellett Foutz Motorsports bukóketrecet, Kicker hangtechnikát és a KC Hilites LED fényszóróit találjuk. A külső borításokért a 3M fóliája, valamint a Fiberwerx karbon kiegészítői felelnek.

1941 Willys Two-Door Coupe - Kyle Tucker, Detroit Speed

Már a TOP3-on belül végzett Kyle Tucker csupafém Willys-e, mely kicsivel több, mint 4 évig készült. Az egykoron gyorsulási versenyekre épült gép utcai járművé avanzsált, showautókat megszégyenítő részletekkel. A motorháztető alatt egy GM LS7 blokk figyel, némi Holley-beavatkozással és 500 lóerővel. Ötsebességes Legend váltó, valamint hatdugattyús Baer fékek rejtőznek az egyedi Schott felnik mögött.

A 75 éves izomautóban számos kényelmi extra megtalálható, köztük a Vintage Air klímája, vagy a Classic Instruments műszeregysége. A mesteri króm kiegészítőket az Advanced Plating gyártotta.

1961 Chevrolet Impala - Jesse Greening, Greening Auto Co.

A második helyen egy gyönyörű 1961-es Impala végzett. Az Art Morrison alvázra felépített, eredtileg kétajtós kasztnit kombivá alakították, az így kapott, teljesen egyedi ablakkiosztás után kapta a becenevét is: "Double Bubble". A tetőt csaknem 8 centiméterrel vitték lejjebb, a teljes kasztni 10 cm-el lett szélesebb és hosszabb is egyaránt, és 8 centivel került közelebb a földhöz.

Motorilag egy jócskán megpiszkált Chevy 409-es V8 dohog a kocsi orrában, Edelbrock hengerfejjel, kovácsolt dugatyúkkal és hajtókarokkal. Futómű terén hátul a Ford 9-colos tengelyét találjuk, a gátlók a RideTech, a fékek a Willwood termékei. Az utastér komplett bőrbelsőt rejt, kívül pedig töméntelen mennyiségű egyedi, CNC-vel készült elemet találni, így a tükröket és az első-hátsó lámpákat.

A győztes: Chevrolet Camaro 1969 - Cam Miller, HS Customs

Vélhetően az egykori Queen sláger után “Under Pressure” (nyomás alatt) névre keresztelt izomautó Cam Miller első gépe volt, amivel benevezett a Battle of The Builders mezőnyébe. Miller 19 éve foglalkozik fényezéssel és airbrush munkákkal, de csak 6 éve épít autókat.

Erőforrás terén egy Thompson Automotive/GM Performance ikerturbós LSX 427 aggregát hajtja a Camaro-t, a Nelson Racing csigái, a Holley vezérlése és a HS Customs rendszere segítségével 1.230 lóerőt tesz le az aszfaltra. Az erőátvitelről Hughes váltó, valamint Currie diffije, a megállásról a Willwood fékrendszere gondoskodik, az egyedi felniket az EVOD szállította. A számtalan egyedi külső- és belső módosítást felsorolni is nehéz lenne, melyek nem csak látványban, de a bírák szerint a legmagasabb szintet képviselték.

"A '69-es Camaro számos okból számít legendának és rengeteg nagyszerű példány létezik belőle szerte a világon" - mondta Miller - "bizonyára az egyik a legnehezebb alap, ha ki akarunk vele tűnni a tömegből. Ezért próbáltunk meg teljesen új, innovatív és kreatív stílust erőltetni, ugyanakkor megtartva mindazt, ami legendává teszi ezt a típust."

Lö' hátulja

Izgatottan várjuk, idén milyen építések állhatnak majd dobogóra a Westgate szomszédságában - addig is további képek a tavalyi gyönyörűségekről a galériában!