A szeptember harmadik hétvégéjére időzített "Drifted" motorsport szezonzáró - hagyományszerűen "Végső Összecsapás" néven várta az autók és a sebesség szerelmeseit a Tököli repülőtér aszfaltos területeire.

Végső Összecsapás. A már kimondva is némi determinisztikus elmúlással teli, szezonvégi depressziót hordozó esemény ezúttal meteorológiai szempontból is rászolgált a nevére. A naposan és erősen szelesen induló, később borús égboltba és esőbe váltó időjárás nem volt éppen az, amit egyszeri ember amolyan igazi szabadtéri autós rendezvényes körülményként él meg. Ennek ellenére rengetegen voltak kint mind résztvevők, mind látogatók terén egyaránt: a beléptetésnél még zárás előtt 2-3 órával is hosszasan sorakoztak az autók, a számos meghirdetett program és látnivaló a pocsék előrejelzés ellenére is rengeteg nézőt vonzott a helyszínre.

Valószínűleg az is sokat nyomott a latba, hogy a rendezvény ezúttal inkább egy-, mint kétnapos volt. A pénteki edzések mellé nem társult körítés, szombatra pedig egyben ömlesztve kapta meg mindenki a drift, gyorsulás és szlalom szakágaiban lebonyolított látványos versenyeket, melyek rengeteg pilóta részvételével biztosították a repteret beborító kipufogó- és gumifüstöt. Na és persze voltak kamionok is.

A statikusabb élvezeteket a találkozós szekció biztosította, mely ezúttal egy kis "olimpiában" egyesítette a nagy hazai német és japán összeröffenés, a FritzenFest és a Red Sun Fest erőit. A két tábor képviselői sajátos versenyszámokban is összecsaphattak (pl: kötélhúzás, felnikitartás), a hagyományosabb verziót pedig a gyorsulás és a szlalom és limbó jelentették.

Sajnos az időjárás miatt a létszám kissé elmaradt a megszokottól, a minőség viszont nem: viszont nagyon durva vasakban gyönyörködhetett mindenki, aki a - most kivételesen a - gyorsulási pálya végére telepített helyszínre keveredett.

Ugyanitt került sor az év utolsó Carstyling szépségversenyére és találkozójára is, mely a másik két treffennel azonos helyszínen várta az átépített autókat. Szép számmal érkeztünk mi is, örömmel üdvözölhettük többek között a Backyard Garage és a Cruisin' Cars képviselőit a helyszínen. A szépségverseny ez alkalommal a "hagyományos" módszerrel került lebonyolításra, a színpadunk az azonos időpontra eső Volkswagen-Találkozón hallgatott éppen Wellhello koncertet.

A jó hír, hogy minden vég egy új kezdet: jövő tavasszal ugyanitt újra találkozhatunk a Sebesség Fesztiválon, remélhetőleg verőfényesen optimista, tavaszi időjárás mellett. Galériánkban a versenyeken, valamint a találkozón készült képeket találjátok, javarészt a ToomyPhoto-nak köszönhetően - ahol külön mást nem jelöltünk.