Hóesés az első, szakadó eső az utolsó napon ide, vagy oda, összesen 109.200 látogató volt kíváncsi idén Európa legjelentősebb autó tuning showja, a Tuning World Bodensee felhozatalára.

Felsorolni is nehéz, mennyi érdekességgel és látnivalóval találkozhat egyszeri autóimádó egy ilyen rendezvényen. A  fő mozgatórugót jelentő klubos csarnokok színpompás világa, kontinensünk legrangosabb autós szépségversenye, az European Tuning Showdown, a Miss Tuning szépségverseny és a folyamatos show, valamint olyan sztárvendégek, mint Ken Block, vagy Akira Nakai mellett persze ne feledjük el Bodensee egyik legfontosabb fegyvertényét sem: az esemény egy hatalmas vásár is egyben, ahol gyakorlatilag minden megtalál az ember, ha valamilyen szinten hozzá akarna nyúlni az autójához.

Ahogyan minden évben, az öt "B" jelű csarnok most is dugig telt kiállítókkal, az autó tuning gyakorlatilag minden szegmensét felölelve. Habár az Essen Motor Show egy fokkal kiterjedtebb ezen a téren, Bodensee-n is szinte mindenki itt van, aki számít. A - főként futóművek és felnik terén - legnagyobb márkák számára természetesen presztízsszámba megy a megjelenés, de rengeteg nevet találni akár a teljes körű átalakításokat végző cégek között is, amelyek döbbenetes demóautókkal és installációkkal állítanak ki, itthon mégis gyakorlatilag ismeretlenek.

Igen, ez egy átfaragott BMW i8-as

A felhozatal egyébként hihetetlenül komoly ezen a "térfélen" is: az új Audi R8-asoktól a BMW i8-ig, vagy akár a Lamboghini Aventadorig minden több példányban is megtalálható - természetesen átépítve! - egy-egy Nissan GT-R-re pedig már szinte fel sem kapja az ember a fejét, annyi van belőlük.

A Sidney Industries Rocket Bunny GTI-je

Átalakítások terén - ha van rá TüV, ha nincs - hihetetlen módon mennek a widebody átalakítások, a helyszínen élőben RWB Porschét építő Sidney Industries-nek köszönhetően még Rocket Bunny szettekkel szerelt gépeket is felfedezni odakint.

Ha pedig már a bodykiteknél járunk, a kommerszebb vonalat az általunk is különösen kedvelt Rieger képviselte a legerősebben. Rengeteg standon jelentek meg a cég köntöseibe bújtatott gépjárművek, a két legütősebbet pedig a létező legkiemeltebb helyre, a főbejárat elé parkolták.

Természetesen az abroncsmárkák, valamint a járműimportőrök sem hiányoztak a rendezvényről, habár e téren már évek óta kevesebb a mozgás, mint a régi szép időkben, mikor 2007 környékén először látogattunk ki a rendezvényre. Az állandó partnerek közül fixen megmaradt a fiatalos habitust most is remekül kommunikáló Skoda, gumigyártók közül pedig a szépségversenyeket támogató Yokohama és a Toyo Tires, akik izmosabb megjelenéssel készültek.

Melléjük társult a drift show égisze alatt is megjelenő Syron. Mivel idén nem volt hazai induló az ETS-en, négyéves távlatban most volt alkalmam újra megnéznem, mi is történik a motorsport tematika számára lekerített kültéri betonplaccon. Láttunk itt már cifra dolgokat hajdanában - például kerékcserét egy éppen gumijait égető autón - pár éve azonban a Falken team koncepciótlan, majd később egy fokkal összeszedettebb csapatásán kívül nem voltak igazán komoly bemutatók idekint.

Színes füst, na az volt dögivel

Nos, az idei műsor minden eddigihez viszonyítva is nagyon kellemes meglepetés volt. A Syron driftgépei napi három alkalommal mutattak be előre kidolgozott koreográfia szerinti showműsort, természetesen ahogyan kell, színes abroncsok bevetésével. A helyszín adottságai sokkal szerencsésebbek, mint például a Hungexpo területén, így szép tempós driftet láthatott a nagyérdemű, nem csak párosan tsuisozva, de akár egymással szemben csúszással is.

A közönség kedvence egy rendesen felpiszkált öreg hatos BMW volt, mellette egy E92 M3 és egy Nissan 350Z tette a dolgát.

Ami pedig félig-meddig kültéri újítás volt még idén, az a korábbi Performance Dome helyén kialakított VIP Parking volt az A2-es pavilonban. Ez egyfajta találkozós területként működött, azon látogatók állhattak be ide, akik komolyabban módosított autókkal érkeztek a rendezvényre. Így gyakorlatilag egy újabb csarnok telt meg látványos gépekkel, a korábban itt található programok pedig a jóval tágasabb A1-es csarnokba költöztek át.

Végül, de nem utolsósorban találtunk egy kisebb veterán / amerikai autós placcot is a B-s csarnokok egyikében, irgalmatlanul komoly vasakkal. Nem véletlen, hogy idén is volt induló az ETS döntőjében, aki tavaly még itt állított ki.

Ami pedig még az autók és a tuning mellett belefuthattunk kint, az a legkülönbözőbb lifestyle cuccok tömkelegében kellett keresni: a mobiltelefonos kiegészítőktől kezdve, a piercingeken keresztül a tömérdek ruházati árusig minden volt itt, mint a jó boltban. A felhozatalban örömmel fedeztem fel az idén nálunk, az AMTS-en is vendégeskedő SOURKRAUTS shopot, ahol természetesen nem hagyhattam ki egy már régóta kifigyelt póló megvásárlását. Közben nem is akárkivel futottunk össze:

A 2013-as Miss Tuning, Leonie, akivel a hazánkban fotózott naptár is készült

Vasárnap este, pontban 6-kor zárta kapuit a rendezvény, mielőtt azonban a szakadó esőben útra kelhettünk volna, még érkezett némi örömhír a hazai autókat illetően: Cseke Zoli hetes Golfja, valamint Bara Laci Combója is díjazott lett a Yokohama Tuning Award mezőnyében, utóbbi ráadásul az Opel Show and Shine kategória első helyét szerete meg. Ezúton is gratulálunk az elismerésekért!

A Bara-Combo ismét tarolt

Az pedig nem kérdés, hogy megyünk-e jövőre is...!