Wörthersee Tour. A konszern gépek mekkáját és egyben kontinensünk legnagyobb Volkswagenes eseményét számos alkalommal meglátogattuk már, bár hozzá kell tenni, eddig sokkal inkább a rendezvényt megelőző nem hivatalos napokat részesítettük előnyben.

Ez nem véletlen: mióta eszünket tudjuk - vagy legalábbis amióta megvan az oldal - kőbe vésett törvényként tartjuk számon a szájról-szájra terjedő "titkot", miszerint az igazán jó gépeket nem a hivatalos eseményen, hanem egy héttel korábban kell keresni a tó mellett.

A történet persze sokat finomodott az évek során. Egyrészt azóta már nem csak a Week Before létezik, hanem ott a 2 Weeks Before, valamint a gyakorlatilag egész hónapot befoglaló Vor Dem See is, melyet nem csak a tunerek, de több neves márka is kötelező megjelenésként tart számon a naptárában a tó mellett.

Találkozón belüli találkozók szerveződnek az ismertebb és kevésbé ismert helyszíneken, legyen szó akár egy adott felnimárkáról, vagy éppen autótípusról - mindebben pedig már keményen ott van a cégek által nyomott marketing, valamint több esetben a fizikai kitelepülés is.

Amennyire a "céges" esemény elleni lázadásként jött tehát létre ez az egész pre-találkozós dolog, annyira megy át lassan ez is szép lassan pont ugyanabba, ami miatt létrejött. Nem csoda, hogy az igazán underground arcok már inkább az esemény után esedékes Week After-re gyúrnak - mert hogy ilyen is van - nem is beszélve az őszi Wörthiről, amire szintén sokan esküsznek.

De nem csak a találkozós időpontok változtak, hanem velük együtt maga a rendezvény is. Ami 36 éve szigorúan GTI-treffenként indult, szép lassan Golfos eseménnyé, majd konszern találkozóvá nőtte ki magát, az utóbbi években pedig egyre inkább elment az irány egy márkafüggetlen stance- és fitment fesztivál felé, ahol a legmeghökkentőbb és persze legalacsonyabb építések mutatkoznak be, szezonról-szezonra.

Már két évvel ezelőtti utolsó látogatásunkkor sem volt semmi extra abban, hogy a német gépek között például egy aszfaltra robbantott Honda S2000 is parkolt. Ugyanúgy respekttel csodálták, mint a konszern gépek közé már jóval korábban beszivárgó Mercedeseket, vagy BMW-ket, vagy éppen a már odakint sem ritka amerikai vasakat. Oké, Opelek azért továbbra sincsenek.

Visszatérve a régóta mantrázott tézishez, jó kérdés, hogy valóban kerülni kell-e magát a hivatalos rendezvényt, melyre idén május 24-27. között került sor. Ha igazén fauvás rendezvényre vágyik az ember, akkor még mindig ez hozza azt az érzést, amiért anno elindult ez az egész sorozat.

Mellé ott vannak a kiállító cégek, sőt az importőri standok, melyek fantasztikus installációkkal tölti meg Reifnitz városkáját, nem beszélve a ritka koncepcióautókról és különleges gyári gépekről, melyeket együtt csak itt lehet megnézni. De ugyanígy nincs hiány az ütős magánépítések felhozatalában sem, itt pedig olyan vasakról beszélünk, melyeket gyakorlatilag egyedül itt látni trailer nélkül közlekedni.

Habár egyre több felhangot hallani az önmagát túlnőtt, lassan unalmassá váló találkozóról, a Wörthinek még mindig nincs párja Európában. Ami ellene szólhat, az a tunereket egyre szivatósabb kezelő rendőri jelenlét, habár a baleseteket, valamint néhány elborult résztvevőről készült videót elnézve, lassan nem az lesz a kérdés, hogy mindez indokolt-e, vagy sem.

Sajnos pont ezek miatt az esetek miatt a környék lakóinak is egyre inkább tele van a hócipője az évente gyakorlatilag másfél hónapig tartó "kanosszajárásból", jelentős turisztikai bevételek ide, vagy oda. Sokkal nagyobb gond lesz, ha a részükről történik majd egységes fellépés a rendezvény ellen.

Alternatívák persze vannak már most is azoknak, akiknek a Wörthi túl sok. Ott van például az olasz Garda-tó melletti, egyre növekvő So.Ga (Southern Gardasee), amit már most sokan jobbnak tartanak a Wörthinél. Persze minden bizonnyal ez is csak addig lesz így, míg nem lesz túl "mainstream" a dolog. Ha pedig valami jó, akkor ez ugye gyakorlatilag elkerülhetetlen.

Galériánkban több, mint 150 képet találtok a "hivatalos" rendezvény napjairól, melyekért hatalmas köszönet jár a ToomyPhoto-nak!