A világ eladó, így ez is: számos, a Halálos Iramban sorozatban használt autócsoda után eladósorba került a széria egyetlen fauvéje, "Jesse" Jettája is.

Hasonlóan a többi jól ismert, több-kevésbé tuning géphez, a sivatagi versenyen csúnyán elbukott Volkswagenből is számos példány készült a forgatáshoz. Ritka, hogy az eredeti "hero car" kerüljön kalapács alá: ez az a darab, amiről a különböző jelenetekhez használt replikákat mintázták, utóbbiakból a narancs Supra egy kópiáját tették fel eladásra, nem is bagóért mellesleg.

Paul Walker szignója a szárnyon

A mesterpéldányokra kínosan ügyelnek, a filmvásznon csak a közelebbi jelenetekhez használják fel őket, ahol számítanak a részletek és persze ahol biztosan egy karcolás sem érheti őket. A főszerepet leginkább a filmet követő promóciós események során kapják, ahol a filmben szereplő sztárokkal együtt tűnnek fel.

A Barrett-Jackson aukcióján feltűnő 1995-ös Jettáról túl sokat nem tudni, csak hogy az ismert sorozatszínész, Frankie Muniz bocsátotta árverésre, a szárnyon pedig - hasonlóan a hazánkat is többször megjárt Suprához - a film rendezője, Rob Kohen, valamint Paul Walker aláírása is szerepel. A motorháztető alatt lapuló, megturbózott 2.0 literes, négyhengeres erőforrás optikailag is nagyon rendben van, a dolog érdekessége pedig, hogy hajtás tekintetében pedig egy automataváltót párosítottak hozzá. Eddig fel sem tűnt, hogy az ominózus jelenetből is hiányzik a jól ismert váltáshang:

Ja, és nem mellesleg az egyedi hifi-beépítés mellett egy Playstation 2-s is figyel az utastérben. A kikiáltási árról egyelőre nincs információ, de a korábbi esetekből kiindulva most is borítékolható a több százezres kategória - dollárban persze.

Képek forrása: Barrett-Jackson