Az Underdog Project, még terv formájában

A tavalyi SEMA Show-n az egyik legnagyobb érdeklődéssel övezett jármű kétségtelenul a Halálos Iramban filmek sztárja, Sung Kang Nissan 240Z-je volt. „Han” az elmúlt évben sem unatkozott, hiszen a Halálos iramban 8. részének forgatása mellett az idei SEMA-ra új autóval készült, mely a „Project underdog” névre hallgat.

Ez az építés azonban több szempontból is merőben más, mint a tavalyi. Az alapot a Ford egyik legkevésbé sikeres típusa, a Maverick adta, melybe Kang a Fast and the Furious ötödik részének forgatásán ismert meg közelebbről. Ahogyan ő fogalmazott, ez a nagy többség által egy máig meg nem értett autó: formára félig Mustang, félig Camaro, ráadásul gyárilag egy alig 100 lóerős V6-os motor hajtja - nem csoda, hogy igazán nem dobogtatta meg a szíveket az izomautók hazájában.

Sung Kang és az U3 team

A projekt legfontosabb része, hogy Sung Kang szárnyai alá vett három diákot az arizónai Alhambra középiskolából (rájuk utal a ///U3 fedőnév), akikkel csapatot alkotva újította fel, valamit alakította át a gépet. A munkálatokat precízen dokumentálták, az építés folyamatáról számos videó készült, melyek rendkívül népszerűek voltak a közösségi médiában. A kész művet pedig a SEMA alapitványa javára fogják elárverezni - Kang elmondása szerint már a jövő hónapban esedékes Barrett-Jackson aukción - így a teljes összeget arra a nemes célra fordítják, hogy minél több fiatalnak tudjanak segiteni elhelyezkedni az autóiparban.

"Ha autó lennék, egy Maverick lennék. A Maverick mindig is alulbecsült, lenézett és alulértékelt, egy hátrányos helyzetű típus volt. De akik megszerették, azokhoz örökre hűséges marad. Ez, valamint az esély, hogy jövőt adjunk a diákoknak, két olyan dolog, ami mögé szívesen be tudok állni."

A leleplezés pillanata

Az Underdog (magyar fordításban: hátrányos helyzetű, gyengébb fél) a projektet támogató Shell standján lepleződött le, a SEMA Show nyitónapján. A ceremónián a színész és a három fiatal diák - Alexis Hernandez, Tony Chen and Christian Quirez - is részt vett, valamint természetesen a designt megálmodó veterán építő, Steve Strope is. A színpadon mindannyian nyilatkoztak a közönségnek a leleplezés előtt, maga az ünnepség egyébként teljesen vidám, családias hangulatban telt.

Minden részletében műremek

Az autó kívül-belül gyönyörű és komoly munka. Az 1972-es évjáratú kupé motorterébe a Ford 2,3 literes Ecoboost blokkja került, melyet nagyobb turbók és intercooler segítségével 400 lóerősre húztak fel a gyári 310-ről. A motorhoz a Tremec hatsebességes, manuális váltója csatlakozik, a futómű pedig Nitto abroncsokkal szerelt, egyedi, mély krómperemes felnikre ültetik a kasztnit.

Ez utóbbi - amellett, hogy teljes restaurálást kapott - a Rocket Bunny widebody kitjét kapta, karbon motortér- és csomagtértető kíséretében. Természetesen belül sem maradt gyári a gép, korhű szellemben a komplett utasteret átszabták és újrabőrözték.

Az erőforrás egy 2.3 literes Ford Ecoboost, 400 lóerőre húzva

További részletek a galériában - szerencsére elég jó helyről sikerült végigkattintgatni az eseményeket!

A színésszel egyébként még a nulladik napon sikerült soron kívül összefutni és váltani vele pár szót. Kang a való életben is pont olyan, mint a filmben: nagyon barátságos, jó fej, egy igazán pozitív személyiség. Mindez teljesen hitelesen összevág a nemes céllal is, amihez most a nevét adta - ha minden celebritás csak egy kicsit "Han" lenne, egy sokkal szebb világban élnénk. Részemről maximális a respekt!

A saját kézjel: "U", mint Underdog és a hármas, ami a tanítványokra utal