"Vásárhelyen forgatják a Halálos iramban 8. részének előzetesét" - ezzel az üzenettel jött szembe az első hír ma reggel Facebookon. Mondanom sem kell, már akkor nagyot néztünk, pláne miután az alábbi kis hírvideót is megtekintettük: 

Sokaknak bizonyára annyi is elég lehet, hogy bemondta a TV, tehát igaz a hír, mi azért utánajártunk a dolognak. Örömmel jelenthetjük ki, hogy az eddigi infók szerint - habár a cím egy kicsit túlzó - a valóságtól egyáltalán nem áll távol. Sőt!

A forgatás és a mellé szervezett esemény mögött hazánk ismert erőművésze, Sinka Zsolt áll, akivel leginkább Popey néven találkozhatott a közönség, többek között az AMTS-en is. Ma reggel el is értük telefonon: azt már hetek óta tudni, hogy Zsolt szerepet kapott a film 8. részében, ahol Vin Diesel oldalán, a "család" részeként lép be a sorozatba, jelenetei között pedig természetesen szerepelni fog kedvelt műsorszáma, a puszta testi erővel történő autólefogás.

Popey a 2015-ös AMTS-en két driftautót fogott le a Gymkhana-pályán (0:25-től)

Zsolt október 30-án utazik ki Los Angelesbe a forgatásra, szerződése szerint azonban még négy promófilm készítésére is felkérték, melyeket főként hazai helyszíneken készít el. Ezek a néhány perces rövidfilmek az új rész hazai reklámozásában játszanak majd szerepet, de ez még nem minden: Zsolt elmondása szerint a Halálos Iramban hivatalos trélereiben is (amiből összesen négy készül majd a premierig, az első december 11-én jön ki) lesznek bevágások a kisfilmekből, tehát akár első ízben láthatunk magyar helyszíneket, esetleg magyar autókat a Fast & Furious előzeteseiben!

A rövidfilmek a Citadellán és a Hősök terén, továbbá a Slovakia Ringen készültek, a nagyközönség számára is nyitott, utolsó forgatási helyszín pedig Hódmezővásárhelyen a Kossuth téren lesz, október 15-én. A felvett jelenetnek szerves részét képezik majd a látogatók, akik Zsoltnak drukkolnak majd, két amerikai autó egyszerre történő lefogása közben.

A délután 15:00-tól startoló rendezvényre a szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt, ahol igazi Fast & Furious hangulatban, autókkal, programokkal és nagyszabású grillpartival pörögnek majd az események. További infók itt!

A Citadellán készült promófilm forgatása