Nyolcadik alkalommal jelentkezett be Ken Block több mint 350 milliós nézettségű Gymkhana vírusvideó sorozata. Block ezúttal az eddigi legegzotikusabb helyszínen nyomja abroncsfüstölő stílusát: Dubaiban!

A főszerepben - a pilóta melllett - ismét a világhírű Ford Fiesta ST RX43-as rallycross versenyautó 2016-os kiadása. Gymkhana EIGHT: Az elképesztően exotikus tér, Dubai, Block eddigi legkomolyabb képi világát adja. Block Fiestája is felvillan a képernyőn, a szó szoros értelmében, köszönhetően az egyedi, speciális fényezésnek amit kifejezetten a Gymkhana EIGHT-re készítettek. A Gymkhana történetében ez a film a második, amelyet Block az USA területén kívül forgatott, az első alkalom a Gymkhana THREE-ben volt, ahol egy különleges versenypályát látogatott meg Franciaországban.

„Lehet, hogy ez sablonosan hangzik, de eddig ez a kedvenc Gymkhana epizódom” - mondta Block. „Amikor együttműködő partnerünk lett az XDubai, az egyik lehetőség az volt, hogy szabad utat engedtek, hogy Dubaiban filmezhessünk. Elképesztő ajánlat volt, már régóta terveztem, hogy ezen a helyen mindenképpen filmezni akarok a jövőben Gymkhanát, így kapva kaptam az alkalmon. A tudat, hogy lezárathattuk a város történetében második alkalommal a Sheik Zayed Road-ot (ez az út a fő autópálya Dubaiban, eddig egyetlen egyszer zárták le, amikor George W. Bush látogatott ide 2008-ban), hogy képesek voltunk lezárni a repteret egy 747-essel, hogy filmeztünk a Burj Park-ban ami a világ legmagasabb épületéhez (the Burj Khalifa) tartozik egyszerűen hihetetlen élmény.

Ez egy remek pillanat arra, hogy hatalmas szívből jövő köszönetet mondjak Dubai polgárainak, hogy lehetővé tették, hogy elkészüljön ez a hihetetlen videó, szóval Köszönöm!"

Sok sok látványos jelenet vár minket a filmben, mint például egy két keréken hajtott Ford Raptor, a dubai rendőrség egzotikus autóparkja, további két Fordos jelenet, melyek „húsvéti tojások” néven futnak a videón belül és még sok más izgalom. A végén pedig bekukkanthatunk az új projektbe, melynek keretei között ismét egy eszement gép készül Kennek.