Míg a Week Before felhozatalába legnagyobbrészt a magánépítők szállítják a látnivalókat, a "hivatalos" Wörthersee Tour keretei közt a gyártó izmozik: nem meglepő, hogy a tavalyi A3 után idén is jut egy Clubsport koncepció a kiállítandó gépparkba.

Az alapot ezúttal a négykarikás márka legfrissebb kiadású kupéja biztosítja. Az TT Clubsport Concept az Audi új fejlesztésű, 2,5 literes öthengeres erőforrást kapta, persze mindezt kellemesen megtuningolva. A felpaprikázott sportautó 600 lóerőt és 650 Nm nyomatékot szabadít Reifnitz aszfaltjára, a százas tempót 3,6 másodperc alatt tudja le, végsebessége pedig 310 km/óra.

A motor különlegessége, hogy a TT nem csak turbót, hanem egy elektromos kompresszort is kapott, ami alacsony fordulaton is felel a kiadós nyomatékért, az áramot pedig a hátsó ülések helyére pakolt lítium-ion akkumulátorokból kapja. A turbót így már magasabb nyomáshoz tudták belőni, tehát gyakorlatilag a teljes gyorsítási fázis alatt adott a megfelelő töltés, ezzel együtt a gyors reakcióidő és nagy nyomaték.

A koncepció tömege cirka 1,4 tonna, hajtás terén pedig hatsebességes manuális váltót, valamint az Audi állandó összkerékhajtását kapta. A megállásról elől 370 mm átmérőjű, karbon-kerámia tárcsákkal szerelt fékrendszer gondoskodik, az úton maradást sport futómű, széles 20 colos, ikerküllős felnik, valamint a rájuk feszített 275/30-as abroncsok biztosítják.

Természetesen a külső sem maradt változatlan: az új TT remek formáját masszív widebody és légterelő szett egészíti ki. A koncepció 14 cm-el szélesebb a gyári változatnál, az állítható hátsó szárnyat pedig az Audi Sport TT Cup versenyautó hasonló alkatrésze nyomán gyártották.

Odabent titánium csövekből összerakott bukóketrec, pillekönnyű versenyülések és négypontos övek gondoskodnak a biztonságról. Az utastér a narancs-fekete alcantara bőr és a nyers karbon kombinációjával optikailag is nagyon kellemesre sikeredett.

Az autót immáron élőben is megtekintheti bárki a 34. Wörthersee Tour szabadtéri kiállításán Reifnitzben, a gyár továbbá egy remek videót is közzétett a modellről. Az Audi közleménye szerint az új aggregát közel van ahhoz, hogy sorozatgyártáskész állapotba kerülhessen, a jövőben tehát nagy valószínűséggel számítani lehet majd az "e-turbo" megjelenésére a gyári modellekben is.