A Classic Recreations divíziójaként létrejött CR Supercars-ról legutóbb konkrétan egy éve, a megalakulásukkor írtunk. Akkor egy részben 3D nyomtatással készült, mesés 1968-as Mustang-gal rukkoltak elő. A jenki izomtunerek azóta sem tétlenkedtek, az idei SEMA Show-n a Centerforce Clutches standján állították ki legújabb munkájukat, egy gyönyörű felpimpelt 1969-es Chevy Camaro-t, amely a CR1 típusjelzést kapta.

A CR1 Camaro orrában a Chevrolet Performance LS7-es V8-as blokkja dübürög. A CR Supercars vadonatúj kipufogórendszert telepített a kocsiba, amely egyedi 3-hüvelykes hajlított leömlőcsonkokat, új, hosszabb, leömlőket és MagnaFlow hangtompító-dobot tartalmaz. A jenki tunerek a fentieken túl lecserélték a gyári görgőrendszert és beépítettek egy masszív 6-sebességes manuális váltót is a kocsiba, így a motor 505 lóereje ezen keresztül jut el a hátsó kerekekhez.

A lehető legjobb vezethetőség érdekében a Camaro futóműve is teljes felújításon esett át. Mind a négy eredeti lengéscsillapító állítható magasságú rugóstagokra lett cserélve, a kormánymű pedig szervórásegítést kapott. Az 505 lóerő megzabolázásáért a Wilwood hatdugattyús féknyergei és 14 colos tárcsái felelnek mind az első, mind a hátsó tengelyen. A megfelelő úttartást a BF Goodrich brutál széles Rival (elöl 275/35, hátul 335/30) abroncsai garantálják, melyek ötküllős, kék karimájú, matt feketére fényezett Forgeline felniken feszülnek.

Természetesen a CR1 Camaro utastere sem maradt érintetlen, ide jó muscle-car szokás szerint nyolc ponton rögzített bukókeretet, ötpontos biztonsági övekkel ellátott Sparco kagylóüléseket és bőr versenykormányt szereltek a CR Supercars mesterei.