Még fél óra sem telt és csak néhány képet kattintottuk el a kedden rajtoló idei SEMA Show bepakolása során, de máris megtaláltuk az első olyan járművet, ami mellett legalább ennyi időre sikeresen le is ragadtunk. Gyakorlatilag kiégett az agyunk a felismeréstől: ezt a járművel valaha tűzesetekhez riasztották...

Az alap nem más, mint egy 1939-es GMC Sealand tűzoltóautó, melyek - ritkaságuk miatt - cirka 10.000 dollár környékén cserélnek gazdát a veterán aukciókon. Tulajdonosa, Rosario Trujillo azonban egészen más sorsot szánt a gép a megszokottnál: vérbeli showteherautót álmodott belőle.

Így néz ki egy eredeti állapotú modell

A csaknem 80 éves kasztni az eredeti ívek és stílus megőrzésével, patika módon került átalakításra. Az eredeti szélvédőt eltávolították, a plató oldalfalának magassága csökkent, a sárvédők, küszöbök és persze a jókora „potroh” mesteri lemez- és ácsmunkával kapta meg a jelenlegi, végletekig letisztult, de mégis hihetetlen pazar formáját. A zseniális pedig az egészben az, hogy rögtön ráismerni még így is, hogy ez egy tűzoltóautó.

A habot a tortán a - bele sem merünk gondolni, hány rétegű - vörös candy fényezés, valamint a krómozások adják, na meg persze a 24 colos American Force krómfelnik, amelyek eszméletlenül mutatnak a 295/30-as (!!) abroncsokba csomagolva.

A gép a Truck Zone területén kerül kiállításra,  ez az a hely, ahol leginkább lift kitekkel menő felszerelni a csillogó-villogó pickupokat, a minél magasabb, robosztusabb összhatás érdekében. Nos, liftről itt leginkább akkor beszélhetünk, ha az éppen az alagsorba tart, hiszen GMC-t airride futómű ereszti le – szó szerint – a földre.

Az vezetőülés mellett a teljes plató utastérként funkcionál, mindenütt gyönyörűen varrt, világosbarna bőrrel borítva, audiális örömökkel nagyon szépen megpakolva. Hogy az eredetileg hathengeres blokkal operáló motortérben történt-e változás, sajnos nem sikerült kideríteni, de kicsit sem lepődnénk meg, ha abban a nagy orrban már egy V8-as dolgozna.

További részletek a galériában!

Tetszett a cikk? Oszd meg Te is facebook oldaladon! Játékunkon egy Ken Block által dedikált, eredeti SEMA Show rendszámot sorsoltunk ki, ha részt vettél, nézd meg Te nyertél-e!
» Részletek itt! «