Se vége, se hossza az oroszok kreativitásának, már ha a közkedvelt hazai retró modellről, a Ladáról van szó. Rat Rodot azonban még nemigen láttunk a repertoárban.

Most ez az idő is elérkezett. Eme, a V8-as amerikai rodok világának és a Mad Max filmek hangulatának durva elegyeként született alkotásra magyarázat nemigen létezik, de összességében minden apelláta nélkül veszettül komolyat mutat.

Azt, ami egykoron 2106-os kasztniként látta meg a napvilágot, agresszív topchop és az orr-rész komplett levágása után egyedileg hegesztett alvázra és bukóketrecre építették fel újra. A dragsteres mintára csupaszon hagyott erőforrás ugyan csak fele annyi hengeres és negyed annyi literes, mint amit elvárnánk tőle, de így sem marad szégyenben: az 1,6 literes Lada blokkot két turbóval és a 2106-os váltójával párosították, maximális teljesítménye pedig - ha minden igaz - 450 lóerő.

Igen szépen belenyúltak a blokkba is, a hajtókarok és a dugattyúk már az új generációs 2112-esből származnak, emellett nagyobb injektorok, módosított hengerfej, 290 fokos vezérműtengely és 7.5-ös sűrítési viszony dolgozik alá a két - bevallottan kínai - csigának.

Futómű terén a két irgalmatlan széles hátsó kerék tengelye a 2106-ból, a lengéscsillapítók a 2108-as Ladából származnak - teljesen gyári állapotban. A képek alapján gyorsulási célokra épülhetett a gép, de persze jó kérdés, versenykörülmények közt milyen hatásfokkal működhet a home-made szerkezet.

Elég valószínű, hogy látványban sokkal jobban domborít, mint időeredményekben, persze láttunk már ellenpéldát épp eleget Lada alapokon.