Egyesek úgy tartják, hogy a Lamborghini Miura az első igazi szuperautó. Mások számára a legszebb valaha gyártott autó. Az mindenesetre biztos, hogy ez az olasz csoda a hetvenes évek igazi megtestesítője.

A páratlanul ritka, egyetlen példányban létező 1971-es évjáratú Miura SVJ a hagyományos SV kivitel versenypályára szánt változataként készült. (A J, mint Jota a Nemzetközi Automobil Szövegtség (FIA) szótárában a versenyautókat jelöli.)

Az utcai verzió mind kasztni, mind teljesítmény szempontjából komoly átalakításokon esett át. A fém kasztnialkatrészeket alumíniumra, az ablaküvegeket pedig műanyagra cserélték, összesen 360 Kg-ot spórolva az autó tömegén. Szélesebb nyomtávú felfüggesztés, elől 9, hátul 12 col széles felnik kerültek az autóra, a négyliteres V12-es blokkból pedig 440 lóerőt varázsoltak elő.

A történet szerint, annak idején Ferruccio Lamborghini a hosszú tesztidőszakot követően úgy döntött, hogy az SVJ mégsem fog hivatalos versenyen részt venni, és ki is adta az ukázt, hogy a kocsit darabjaira szedjék. Ez szerencsére nem történt meg, ugyanis egy bizonyos Alfredo Belpone nevű milliomos megmentette a végzettől.

A kocsi eredetileg fehér volt, de Belpone kérésére átfestették vörösre. Sokáig azonban nem örülhetett a fenevadnak, ami 1971 áprilisában ugyanis Brescia mellett, egy lezárt pályaszakaszon rommá tört és porig égett.

Az SVJ legendája azonban tovább élt, a típus dúsgazdag imádói pedig nem tettek le róla: a nagy elődhöz hasonló módosításokkal rendelték meg saját példányaikat a gyártól, ami végül engedett is az "erőszaknak". Összesen öt további SVJ Miura gördült le eredetiben a gyártósorról, további replikákat pedig különböző műhelyek készítettek világszerte, Svájcban, Amerikában és Japánban.

E bordó darab még az eredetiek közül való. Az utolsó csavarig felújított gép a január 15-én megrendezésre kerülő arizonai RM Auctions árverésén kerül kalapács alá, az előzetes becslések szerint pedig alaphangon 2.5 millió dollárért (kb. 676 millió Ft) fog elkelni.