A Ferrari 288 GTO több szempontból is érdekes vas. A sportautó a Pininfarina által tervezett utcai 308 GTB/GTS (ezt a típust hajtotta Tom Selleck a Magnum című sorozatban) egzotikus kiadása és elsősorban versenyzésre szánták.

Mivel azonban a 288 GTO nem készült el időre, sosem vehetett részt a Nemzetközi Autószövetség (FIA) Group B versenysorozatában. Ettől függetlenül az olaszok megkezdték a modell sorozatgyártását és az eredeti, 200 darabos célkitűzést még túl is szárnyalták 72 példánnyal, így ez lett az első GTO típusjelű Ferrari, amelyet közúton használtak.

A puritán versenysportos gyökerek az autón kívül-belül nyomon követhetők, persze olyan kényelmi funkciók is rendelhetőek voltak hozzá, mint az elektromos ablakemelő, vagy a légkondi. A karosszéria a súlycsökkentés jegyében javarészt kevlárból készült, ami igen fejlett eljárásnak számított annak idején. A motortérben dübörgő 2.8 literes turbós V8-as erőforrás pedig 400 lóerő leadására képes, ez 1984-ben szintén tekintélyes kraftnak számított.

A képeken szereplő, árverésre bocsájtott modell, bár bal kormányos, egy japán gyűjtő tulajdonában állt. A kilométerórája mindössze 10.000-et mutat, nem utolsósorban pedig a gép 2010-ben teljes felújításon esett át. Ennek tükrében nem meglepő, hogy a becslések szerint csillagászati összegért, mintegy 2.4 millió dollárért (kb. 660 millió Ft) cserél majd gazdát.

A 288 GTO-t egyébként három évig gyártották, utódja az 1987-ben bemutatkozó, azóta legendává vált F40 lett.