A világ legújabb hiperautója ezúttal nem a jól megszokott olasz, német, angol, vagy esetleg közel-keleti gyártók hírnevét öregbíti, hanem a nagy vízen túlról érkezik, célja pedig nem kisebb, mint egy részt elcsípni az európai versenytársak piacából.

Az első blikkre a Lykan Hypersport és a McLaren P1 keresztezésére hajazó Trion Nemesis a felsoroltakon túl a Koenigsegg és a Pagani ligájában fog játszani. Már amint elkészül, az autó egyelőre ugyanis egy életnagyságú makett formájában létezik. Mindezt összesítve a már most tudható technikai részletekkel azonban igencsak kellemes végeredményre számíthatunk.

A sportautó kétféle kiadásban lesz elérhető, melyek közös mozzanatait az aktív aerodinamikai alkatrészek, valamint az ikerturbós V8-as erőforrás jelentik. A Nemesis RR eseténe ez 2.000 lóerőt és összkerékhajtás, valamint 2,8 másodperces 100 km/órás sprintet jelent, végsebessége pedig 434 km/óra körül várható, mellyel akár rögtön a világ leggyorsabb autójává is avanzsálhatna, a Hennessey Venom GT és a Bugatti Veyron SuperSport előtt - persze amíg Hennessey-ék ki nem jönnek a Venom F5-tel. Az RR szigorúan limitált darabszámban, mindössze 10 példányban készül majd, az ára pedig 2,2 millió dollárnál (kb. 650 millió HUF) indul.

A gyengébbik, de csajozósabb Nemesis GT lesz a típus nyitott tetős változata: ő "csak" 1.400 lóerőt tud majd, mindezt pedig a hátsó kerekekre küldi a feltöltött V8-as. A menetteljesítmény azonban itt is meggyőző lesz, a 3,5 másodperces 100-as sprintre és 350 km/órás végsebességre minden bizonnyal nem sokan fognak panaszkodni.

Ha pedig mégis, mivel az erőforrás és a nyolcsebességes váltó gyakorlatilag ugyanaz, bizonyára lesznek vállalkozó kedvű tuningcégek, akik orvosolni tudják ezt a problémát.

A Nemesis jelen státuszáról egy videó is napvilágot látott, ezen a makett, az erőforrás, valamint néhány fényezési opció is bemutatásra kerül.