Ha az ausztrál épített szcéna valamely példánya kerül szóba, egy kétbetűs kifejezés biztosan nem hiányozhat a leírásból, ez pedig nem más, mint a V8. Akkor sem, ha történetesen egy Lada Niva terepjáróról van szó - vagy netán egy majd' 50 éves Mercedes luxusszedánról.

E nem mindennapi példány tulajdonosa, Guy Hall, a hétköznapokban a Diesel Australia gyártóüzem és szerviz igazgatója Queenslandben, és habár sok köze nincs a gázolajhoz, évek óta a saját vállalkozása egyik promóciós eszközeként használja a Mercedest. Ennek fő apropóját az Ausztrália leggyorsabb utai autóit összemérő APSA (Australian Pro Street Association) versenysorozata adja Sydney-ben, ahol rendre komoly eredményekkel mutatja meg, mit is lehet kihozni egy lassan oldtimer korú Merciből.

Hősünk ugyanis egy 1969-es 280S-ből épített dragstert, azonban nem hirtelen elhatározásból, hanem csaknem két évtized folyamatos fejlesztése eredményeképp. Guy mindig is szeretett gyorsulni, akit pedig egyszer elkap a versenyzés bűvköre, nehezen szabadul.

A legelső lépés egy versenyzésre kihegyezett Ford diffi, valamint komplett felfüggesztés beújítása volt, melyre már minden további kérdés nélkül felpattinthatta a Center Line egyrészes, Competition szériás versenyfelnijeit, 15 colos méretben. Természetesen a gyárilag 160 lóerős, karburátoros hathengeres blokk sem nem húzta túl sokáig az autó orrában. Az első alváznyúlványt egy W110-esből adoptálta, így kis átalakítással meg is lett a hely egy 5,7 literes (350ci) Chevrolet small-block V8-asnak.

Ez azonban még csak a kezdete volt a folyamatnak, mely során az öreg Merci a DeBenz néven futó, népszerű drag versenyautóvá avanzsált. Évekkel, jó néhány versennyel és átépítéssel később, mára egy megerősített hétliteres V8-as dohog a motortérben, illetve részben már azon kívül. A 427 SBC erőforrásra szerelt jókora kompresszortorony látványban sem utolsó, amit pedig e mellé hanghatások terén művel a gépezet, nem csoda, hogy a közönség egyik állandó kedvence!

A látvány és a hang megfizethetetlen...

Az irdatlan erőforrást mindezek tetejében nitró rendszerrel is ellátták, a maximális teljesítménye valahol 1.500 körül van, persze keréken mérve. Mindez alacsony 8-másodperces időkre elegendő negyedmérföldön, de a cél jelenleg egy hetessel kezdődő eredmény, ami Guy kitartását tekintve a jövőben valamikor biztosan meglesz. Az autóval eddig lehúzott 20 évet tekintve nem az a kapkodós fajta, ráadásul az idei szezont is kategóriája, a Hot Street Blown élén végezte, 8,26 másodperces legjobb ET-vel.

Egy laza wheelie a rajtnál

A DeBenz pikantériáját vitathatatlanul a teljesen gyári kinézetű W108-as kasztni adja, ami a külső elemeket tekintve - beleértve a lámpákat, hűtőrácsot, motorháztetőt, lökhárítókat - valóban az eredeti alkatrészeket takarja, ráadásul rendkívül szépen restaurált állapotban. A színfalak és a sötétített ablakok mögött azonban végletekig megerősített alváz, valamint egyedi bukóketreccel kimerevített bódé viseli az eredetileg kitaláltnál alaphangon tízszer komolyabb teljesítmény jótékony hatásait.

Néhány futam májusból, benne a jelenlegi rekorddal

Habár ezt gondolnánk róla utoljára, az autó érvényes forgalmi engedéllyel rendelkezik, tehát akár közúton is használható lenne - ha lenne értelme persze. Kicsit azonban bajos vele leugrani a boltba, hiszen csak a beröffentése két teljes embert kíván, a kipufogóból mérgező gázokat ereget, na meg ugye tolatva parkolni sem lehet vele éppen egy leányálom...