Szervótartály a kiindulási pont

Szervóolaj szintmérő ellenőrzése

A szervo-rásegítő rendszerek rendszerint akkor kerülnek a figyelem középpontjába, ha már ömlik belőlük az olaj. Pedig rendszeres karbantartással meghosszabbítható az élettartamuk, illetve időzíthető a felújítás. Az elhanyagolás elsődleges oka, hogy a gyártói javaslatok szerint az ellenőrzést, az olajcserét csak magasabb futásteljesítményt elérve kell megejteni, tehát amikor a tulajdonosok már nem viszik márkaszervizbe az autót, illetve mikor hanyagolják az időszakos szervizek megejtését.

Szervoolaj szűrő mocskosan

Ha ilyen a színe, akkor bizony cserélni kell

Holott nem jelent nagy munkát és költséget az ellenőrzés. A kocsiban lévő szervóolaj állapotából következtetni lehet a rendszer állapotára. A teljesen friss olaj piros színű. Igazán egy hibátlan rendszerben ezt a színt őrzi az olaj közel a csereperiódus végéig. A baj az, ha megszürkül. Ez fémrészecskék jelenlétét jelenti az olajban, ami pedig kopásra utal.
A szervóolaj ellenőrzéséhez le kell szedni a tartály kupakját, ebben típustól függően már van egy szintmérő, amelyre ragad fel olaj. Persze ez kevés a mintához, kiemelhető a beöntőszűrő. Mivel a szervóolaj a motor üzeme során folyamatosan kering, a szűrőn lerakódnak a szennyeződések. Esetünkben szürke lerakódás borította a szűrőt, amely azt jelenti, hogy már kopnak az alkatrészek.

Szervóolaj leszivattyúzása

A szervóolaj leszivattyúzása vákuumos készülékkel

A gyári előírások szerint ilyenkor ki kell szerelni a szervószivattyút, a kormányművet, a szervócsöveket és mind végigmosni. Azonban a magyar autók elhanyagolt állapota okán egy ilyen szétszerelés rendszerint százezer forint magasságú felújítással jár együtt, mert rendszerint kiderül, hogy a pumpa és a kormánymű egyaránt kopott. Így gyakorlattá vált, hogy előbb lecserélik a "romlott" olajat.

A szervoolaj kiszivattyúzása a rendszerből

A rendszerben maradt szervoolaj kiszivattyúzása a vezetékekből

Az olajcseréhez vákuumos géppel leszívják a régi olajat, nem csak a tartályból, a vezetékekből is. Ekkor a gép átlátszó csövén is lehet ellenőrizni az olaj állapotát - esetünkben bár a szűrő elszürkült az olaj még piros maradt, tehát a kopás még nem lehet olyan erős.

Szervoolajszűrő

A letisztított szűrő

A rendszer olajtalanítása után feltölthető friss olajjal - légtelenítéshez elég járatni pár percet a motort, a rendszer kidolgozza magából a levegőt, ami a beöntőnyílás szellőzőjén át távozik. Ezt követően érdemes pár ezer kilométer után újra ellenőrizni az olaj állapotát. Ha ismét szürkül, illetve a szűrőn is van jócskán lerakódás, akkor jósolható a szükségessé váló rendszer-felújítás. Ha viszont piros maradt az olaj, akkor üzembiztos a rendszer. Az ellenőrzés és olajcsere időigénye egy órán belüli.

Szervoolajcsere feltöltés

Friss olajat a tartályba