Az idei Essen Motor Show keretei között hirdették ki a prémium abroncsgyártó Hankook kétévente, ifjú tervezők számára meghirdetésre kerülő versenye, a Tire Design Challenge győzteseit.

Az immáron negyedik alkalommal lezajló megmérettetés célja kezdetektől fogva a kreatív gumiabroncs-tervezés támogatása, az új ötletek pedig akár a saját felhasználásra fordítása a fejlesztésben. A gyártó egyébként is rendkívül nyitott az új megoldásokra, gondoljunk csak például a tavaly bemutatott, levegő nélküli Hankook i-Flex kombóra (de hogy a konkurenciát is említsük, jóval korábbi, azóta már széles körben megvalósult történet a Michelin Tweel).

A versenyt minden alkalommal valamely neves nemzetközi felsőoktatási intézménnyel együttműködésben szervezik meg, idén a német Pforzheim Egyetem Szállítás és Tervezés szakának hallgatói tervezhettek új abroncsokat.

Az igazán innovatív dobogósok pedig az alábbi munkák lettek:

1. hely: "DAKAR" / Samir Sadikov

A győztes abroncs / kerék kombinációval a Hankook egy egészen új területre, a Dakar Rallye világába törhetne be. Az alapötlet egy minden eddiginél ellenállóbb, a nehéz terep okozta sérüléseket minimalizáló offroad kerék kifejlesztése, melynek lényegét a normál abroncsfelületre ráépített hatszög alakú blokkok jelentik.

On-road módban ezek szorosan kapcsolódnak egymáshoz, sima felületet adva például a közúti közlekedéshez. Off-road módban azonban extra levegő pumpálható beléjük, az így megnövelt, jelentősen tagoltabb futófelület pedig komolyabb kapaszkodást, ráadásul extra komfortot is biztosít az egyenetlen terepre.

A blokkok továbbá könnyen leválaszthatók a belső abroncsról és saját levegőjük van, így egyszerűen cserélhetők defekt esetén - egy fokkal barátságosabb megoldás, mint pótkerekek tucatjait szállítani.

DAKAR by Samir Sadikov

2. hely: "VENT TYRE" / Andreas Hartl

A második helyezett fő koncepciója a vízen csúszás (aquaplaning) minél hatékonyabb megakadályozása. Az abroncs felülete két részre oszlik: az egyik fele normál, minden körülmények közt helytálló futófelület, a másik viszont apró, szellőzőszerű bevágásokból áll. Ez a sűrű lamellázás nedves időben kap szerepet, a kialakításukból adódóan ugyanis a vizet az abroncs belsejébe lapátolják, ami ezt követően, a felniben található "intelligens vezetékrendszerrel" összeköttetve a szabadba távozik.

Habár 100%-ig így sem kiküszöbölhető az aquaplaning, de a tervező szerint a hagyományos abroncsoknál jelentősen jobb tapadás érhető el vele a pocsolyákkal tagolt vizes utakon. Nem utolsósorban pedig a felni kialakítása is igazán ütős lett.

VENT Tyre by Andreas Hartl

3. hely: "CONCEPT WINTER" / Lucia Lee

A harmadik helyezett némileg az elsőhöz hasonlít, azonban főként a havas utakra nyújtana megoldást. A felni és az abroncs is 14 különálló rekeszből áll, melyek téli üzemmódban - az eredetileg kúp alakot formázó felni összenyomásával - kinyithatók, az így keletkező réseknek köszönhetően pedig jobb kapaszkodást biztosítanak a hóval borított terepen. Mivel a defekt, valamint egyáltalán a felpumpálás is bajos lenne ebben a formában, a 14 egység mindegyikét poliuretán, levegő nélküli abronccsal szerelnék.

A Hankook Tire Challenge-re egyébként összesen 12 pályamű érkezett, ezen a linken mindegyiket részleteiben meg is lehet tekinteni - egyáltalán nem csak a dobogósok érdekesek!