pillanatkép a 2014-es ETS versenyéről

Idén kifejezetten érdemes lesz egyedileg épített autóval kiállítani a szezonnyitó Autó, Motor és Tuning Show-n, hiszen a nemzetközi látványosságok mellett a hazai autók megmérettetése sem piskótáért zajlik majd!

Az AMTS a 2013-ban kezdődött gyümölcsöző együttműködést követően lett kontinensünk legnagyobb tuning kiállítása, a Tuning World Bodensee partnere, azóta pedig még szorosabbra fűztük a kapcsolatot. Ennek eredménye többek között, hogy idén is igazán komoly díjjal tudjuk jutalmazni hazánk legszebb autóit!

Az AMTS programjainak szokásos szezonkezdő autós szépségversenye ezúttal is több, mint 80 trófeával várja hazánk autóépítőit, a megszokott kategóriák mellett pedig néhány igazán rangos trófea is kiosztásra kerül: a verseny három különdíjas autója automatikusan bekerül a Tuning World Bodensee nemzetközi versenye, az European Tuning Showdown (ETS) mezőnyébe!

Ez pedig nem minden: nem csak őket, de a Carstyling.hu Show and Shine TOP10-esének helyezettjeit is a neves német verseny bírái fogják kiválasztani az AMTS mezőnyéből, vitathatatlanul nemzetközi szinten jutalmazva tulajdonosaikat.

A bírák közt érkezik hazánkba személyesen az ETS szülőatyja, Sven Schulz is, aki elsőként valósította meg az öreg kontinensen a tuning párbaj fogalmát és szabályrendszerét. Kevés nagyobb elismerés létezhet egy európai tuner számára, mint tőle díjat kapni!

Bara Laci egy győztes párbaj után a tavalyi versenyen. Háttérben a DF Mustang

European Tuning Showdown. Mi is ez pontosan?

Az ETS kontinensünk legrangosabb autós szépségversenye, mely 2010-ben Dortmundban indult, azóta pedig a legnagyobb európai show, a Tuning World Bodensee keretei közt kerül megrendezésre.

A versenyre Európa elit tunereit invitálják meg, ahol az autóik egyenes kieséses rendszerben, párbajok során mérkőznek meg egymással. A megmérettetés folyamán a zsűri mindig két autót vizsgál egyszerre, melyek a párbaj idejére egy előzetesen felállított arénába vonulnak. A "mérkőzést" speaker vezeti, akinek köszönhetően a közönség is elég sok infót megtud a vasakról.

A végére pedig csak egy maradhat, aki nem csak az Európa legszebb autójának járó megtisztelő címét viselheti egy évig, de egyúttal értékes díjakat is bezsebel. Az ETS történelmét a kezdetektől figyelemmel kísérjük. 2010-ben egy magyar résztvevő - a Silex8 - indult a versenyen, a tavalyi fordulón pedig Dózsa Feri Mustangja, valamint Bara Laci Opel Combója jutott ki az AMTS-en keresztül és szerepelt igen szépen a nemzetközi megmérettetésen.

A tavalyi ETS győztes, Ruud Janssen W12-es VW Fridolinja

Számos ETS-es autóról adtunk már hírt oldalunkon az évek folyamán, az pedig nyilvánvaló, hogy a mezőny borzasztóan erős. Elég csak megnézni a tavalyi győztes W12-es motoros VW Fridolint, vagy az egy évvel korábban befutott makulátlan svéd Dodge Chargert, mely első ízben taszította le a német autóépítőket a trónról.

A tét nem kicsi: keressük hazánk legjobbjait!

Idén újra alkalom nyílik rá, hogy magán az ETS-en magyar építő induljon, azon kevés hazai lehetőségek egyike, amikor igazán megéri indulni egy autós szépségversenyen. Ne rejtegesd otthon az épített gyöngyszemed, hozd ki az AMTS-re és nevezz: most itt a lehetőség, hogy akár Európa legrangosabb versenyén képviseld hazánkat!

Jelentkezés magánautós kiállítóink közé (ha eddig még nem tetted meg): kattints erre a linkre és regisztrálj! Jelentkezési határidő: március 15!

Johann Eriksson, a 2014-es ETS győztes autója


Szintén nem babra megy: MISS AMTS szépségverseny!

Ne feledjük, hogy m csak az autósok, de a Miss AMTS mezőnyébe nevezett hölgyek számára is hatalmas lehetőséget tartogat az idei show, melyet a nemzetközi Miss Tuning szépségverseny támogatásában bonyolítunk le. Mint ismeretes, idén a Carstyling.hu és az AMTS volt a világszerte ismert MISS TUNING naptár hivatalos partnere, ennek köszönhetően pedig magyar helyszíneken és hazai autók bevonásával készülhetett el a neves kiadvány, a németek tavalyi királynőjével, Leonie Hagmeyer-Reyinger-rel.

A Budapesten fotózott színvonalas naptár nem csak hazánk idegenforgalmi szépségeinek hozott ismertséget, de a Tuning World Bodensee csapatával kötött együttműködésnek köszönhetően most fantasztikus lehetőséget kínál a Miss AMTS idei szépségkirálynőjének is: versenyünk győztese automatikusan bekerül a MISS TUNING nemzetközi döntőjébe, ahol hazánk színeiben versenyezhet az európai tuning szépségkirálynő koronájáért!

A hazánkban fotózott Miss Tuning verkfilmje, magyar feliratokkal

A MISS TUNING döntőseit több ezer jelentkező közül választják ki szerte Európából, ami nem csoda, hiszen a nyeremények fantasztikusak: Bodensse királynője saját autót kap egy teljes évre, a szezon során számos exkluzív program és fotózás várja valahol Európában a németek szervezésében, továbbá vele készül el a jövő évi MISS TUNING naptár, ami nem csak világraszóló ismertséget, de a fotózással egy exkluzív egyhetes utazást is tartogat a számára!

A verseny zsűrijében a Tuning World Bodensee szervezői, valamint személyesen a tavaly megválasztott Miss Tuning, Veronika Klimovits is helyet foglal majd, aki a show exkluzív vendége lesz! A zsűrizés mellett a hazánkba érkező ETS-es különítmény standján az idei naptárt személyesen tőle vásárolhatod meg és akár alá is írathatod vele!