Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Nissan GT-R alapjaira készülő V-Spec verzió megjelenésének hírei már tavaly télen szárnya keltek, a most hétvégén megtartott 12. Nismo Festival pedig – ha lehet hinni a pletykáknak – már konkrétumokkal is szolgált. Hivatalos tájékoztatás ugyan nincs még a Nissan részéről, adatok viszont vannak – nem is kevés.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Skyline GT-R sorozat idején hagyományossá vált Victory Specification kiadás a hamarosan megjelenő, második szériás R35-ösökkel mutat közvetlen rokonságot. Motorikusan legalábbis ugyanazzal a kőkemény plusz öt pacival lesz 478 lóerős a speciális kiadás, mint a mezei verzió. Minden bizonnyal a V-Spec motorikus örömei már ehhez adódnak, hiszen a kiszivárgott brossúra már 513 lóerővel kecsegtet, 6500-as fordulat mellett. Amire viszont komolyabban ráfeküdtek a tokiói gyár félhomályában, az a súlycsökkentés volt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A kulcsszót már ismerhetjük: karbon. Amit csak lehet, a pillekönnyű anyaggal helyettesítettek, így a motorháztetőt, hűtőrácsot, koptatót, hátsó szárnyat, tükörborítást, sőt, még a fékeket is karbontárcsákkal szerelték. Az utastér lelkivilágába még komolyabban belegázoltak, a műszerfalborítás mellett az első ülések is karbonból készültek, a hátsók pedig egyszerűen csak áldozatul estek a jobb menetidők oltárán. Helyettük egy pakolásra kiválóan alkalmas „polc” található, természetesen ez is a négyzetmintás anyagból. A kúra végeredményeként 1640 Kg-os tömeget sikerült realizálni, ami majdnem egy 100-ast farag az eredeti adatból.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Mindezzel természetesen még nincs vége: a sportosságot újrahangolt Bilstein Damptronic futómű, valamint 20 hüvelykes Rays könnyűfém felnik növelik, Dunlop abroncsokkal szerelve. Elektronikai tuningként új, „overboost” funkcióval gazdagodott a V-Spec, mely tőgázos gyorsításkor rövid időre némi plusz nyomatékot hoz a konyhára, valamint a váltás módját kapcsoló gomb is eltávolításra került – hogy melyik opció maradt meg, könnyedén ki lehet logikázni.

További extraként, a kizárólag fekete színsémában elérhető utasteret prémium Bose hangrendszerrel szerelték, kívülről pedig „Ultimate Black Pearl” árnyalattal gazdagodott az eddigi paletta, ami egy lilában játszó fekete fényezést takar.

Az V-Spec alapára 15.750.000 Yen (ma 33.33 millió HUF), ami Japánban csaknem duplája az eredeti verziónak. A jövő évi Tokiói Autószalont követően pedig már kereskedelmi forgalomban is kapható lesz.



Tolták neki a Nürburgringen is.