Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Elég sok szó esett mostanság a hamarosan érkező új VW Beetle első átalakított verzióiról, most tekintsünk kicsit visszafelé is. Ez az öreg, dél-Karolinai egyed egy Ebayes aukción tűnt fel néhány napja, de annyi biztos, hogy már sokaknál kiverte a biztosítékot.

Az 1973-as bogarat ugyanis nem csak limuzinosították, de egyúttal kabriósították, az adatlap szerint pedig vászontető (!) is van a jó három méteres utastér befedésére. Hogy ez miként mutat – talán nem véletlenül – egyik képen sem szerepel, mindenesetre a vélhetően Zeppelin-szerű látványt nyújtó felcsukott külalak mellett, igen komoly merevítések is indokolttá válhatnak egy ekkora felületű szövettakaró hatékony működéséhez.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Odabent a „nagy” limókhoz hasonlatosan, talán három utas felhőtlen boldogságához elégséges L-alakú ülés, valamint ósdi bútorlemez hatását keltő alapanyagokból összepakolt mini bár található. Ez utóbbi elem egyébként az anyósülés helyét is elfoglalja, így a szállítható személyek száma maradt négy, de legalább a sofőr is kiveheti a részét a bárpult örömeiből. Jó limóhoz híven, van hangrendszer is, melyet a láthatóan elég céltalanul befaragott – bizonyára fantasztikus színpadképpel rendelkező – dupla ovál hangszóró igyekszik biztosítani.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Kívülről az Bogár widebody szettet, valamit a hozzá passzoló, szélesebb verziós Mangels kerekeket kapta. Tulajdonosa szerint a világon létező három hasonló jellegű gép egyikétől igyekszik éppen megválni, bár arra nem tér ki, hogy simán Beetle limóra, vagy a tető nélküli verzióra gondol. Valószínűleg egyébként az utóbbira, mert konzerves limóból már az első oldalon háromnál többet hoz a Google képkereső, így a feladat adott:

Aki megtalálja neten a másik két régi Bogár-limuzin-kabriót, ne legyen rest megosztani velünk itt a kommentek között, az első beküldő, aki mindkét csodajárgányt belinkeli pedig egy új generációs Carstyling.hu pólót kap ajándékba. VT-zni nem ér ;)

(Aki pedig megvenné a szóban forgó egyedet, alább a link, a licit 39.990 dollárnál jár)

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!