A B Class piacra dobásával a Mercedes elsősorban a dinamikus, modern formákat és ennek tükrében fiatal, sportosságot kedvelő autós réteget kívánták megcélozni. A Carlsson mérnökei természetesen ezúttal sem elégedtek meg a gyári végeredménnyel.

Nézzük először a teljesítmény oldalát a dolgoknak. A Carlsson egy igen nyomatékos erőforrást, történetesen egy 2 literes CDI motort választott alapnak. A gyárilag 140 lóerőt és 300 Nm nyomatékot, a jól ismert C-Tronic vezérléssel sikerült egészen 168 lóerőre és 360 Nm-re feltornázni. Az eredmény 8.6 másodperces 0 - 100 km/h-ás sprintben mérhető, ami azért nem is olyan rossz, főleg, hogy a cég - a minőséget igazolva - a motor átalakításra 3 év garanciát is vállal.

Az autó kezelhetősége is sokat javult, ami elsősorban az új rugóknak, és a 25mm-es ültetésnek köszönhető. A jobb kezelhetőség és úttartás mellé még a komfortérzés sem romlott, így akár már nagyobb kanyarokba is belemehetünk ezzel az első látásra azért nem túl stabilnak látszó „kisbusz”-szal.

További változtatásként kell megemlíteni az új aerodinamikai elemeket. A csomag magában foglal egy könnyen felszerelhető első és hátsó toldatot. A sportosságot hívatott alátámasztani a dupla króm végben befejeződő kipufogó rendszer is, ami a látvány mellett a sportos hangzásért is felelős. Az külső összhatást pedig a Carlsson 19”-os 16 küllős Brilliant alufelnijei teszik teljessé, melyeken a Dunlop 225/35 SP Sport Max abroncsai feszülnek.

Az autó belsejében néhány kisebb változtatással is sikerült exkluzív hatást kelteni. Az újdonságok közé tartozik egy alumínium pedál szett, a számos helyen fellelhető Carlsson logo, valamint az alcantara bőrborítású sport kormány és teljes belső.