Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az elsősorban sport futóműveiről ismert Vogtland egy igen egyedi demóautóval rukkolt elő, melyet a legapróbb részletekig saját, és partnerei termékeivel szerelt fel. Az így született extravagáns Golf IV alkatrészeit – a Vogtland mellett - nem kisebb nevek biztosították, mint a Sparco, a Rieger, a Folia Tec vagy a Zender.

A számos különböző márka elegye végül teljes egységként, egy remek Golf IV tuning formájában állt össze. Az autó külső megjelenéséért eslősorban a Rieger „RS-Four-Look” hátsó és „R-RX” első lökhárítói, valamint az „Infinity” fedőnevű küszöbjei felelnek. A motorháztető, valamint a hátsó szárny már a Zender termékei, a máretes, 8,5x19” felnik pedig a Sparco vadonatúj tízküllős tárcsái, Toyo Tires 225/35R19-es abroncsokkal.

Az állítható magasságú felfüggesztés természetesen a Vogtland keze munkáját dícséri, mely a gyári állapotnál nem kevesebb, mint 65 mm-el tudja közelebb hozni az aszfaltot. A megállásról pedig (csak úgy, mellékesen) egy nagyteljesítményű ATE fékrendszer gondoskodik.

Fénytechnika tekintetében is történtek változások: a gyáriak helyére a Hella fényszórói, valamint szúrófényei kerültek beépítésre. Az ajtót kinyitva rögtön szembe tűnik a Folia Tec 4x3 ledből álló lámpasora, mely mintegy belépőfényként biztosítja a küszöb alatti terület megvilágítását, mindkét oldalon. Szintén a cég terméke az ablakokon található komplett Chromo Lux fólia, mely a nap sugarainak szab határt, elsősorban forró nyári napokon.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az belső teret a Sparco Milano fedőnevű, kézzel varrott alcantara borítású ülései dobják fel, szintén a cég hárompontos öveivel kiegészülve. A hátsó üléseket a G&W kárpitja teszi az elsőkhöz teljesen hasonlatossá, míg a váltógomb és a pedálok szintén a Sparco termékei. A megfelelő „utastéri élvezetről” pedig egy Alpine IVA-D310R/RB multimédiás fejegység gondoskodik.

Teljesítménynövelésről sajnos semmi bővebb infó nem áll rendelkezésre, bár azért az sejthető, hogy a jókora intercooler feltehetően nem az alurács szerepét tölti be a mindennapokban...