A Brabus impozáns csomagot készített a Mercedes S63 AMG Coupe 4MATIC-hoz, amely a karosszériát, az utasteret és a motorteret egyaránt érinti. A Genfi Autószalonon debütáló modell a germán tunerek szerint napjaink leggyorsabb és legerősebb összkerékhajtással megáldott kupéja.

A teljesítménynövelés érdekében a Brabus első körben a hengerfuratok átmérőjét növelte meg, melynek köszönhetően az 5.5 literes lökettérfogat 6.0 literesre nőtt. Az átalakítás nagyobb dugattyúkat és új főtengelyt hozott magával. A németek a gyári turbófeltöltőt is nagyobbra cserélték, valamint átalakították a leömlőket is.

A Brabus 850 elnevezésű fenevad az erőkúra nyomán 850 lóerő és 1450 Nm leadására lett képes. A maximális forgatónyomaték 2.500 és 4.500 percenkénti fordulat között áll rendelkezésre, míg az összes paripát 5.400-as fordulat felett mozgósítja a stuttgarti kupé. Ilyen brutális menetteljesítmények láttán nem is csodálkozunk, hogy a kocsi 350 km/h-ig képes gyorsulni, a százas sprinthez pedig elegendő mindössze 3.5 másodperc.

Ami a külsőségeket illeti, az S63 AMG új első koptatót, légbeömlő-keretet, küszöbtoldatokat, hátsó diffúzort, hátsó lökhárítóba vájt szellőzőt és szolid légterelőszárnyat kapott. Természetesen mindegyik alkatrész szénszálas műanyagból készült.

A gyári papucsokat igény szerint 18 és 22 col közötti méretben, ezüst vagy óarany színben pompázó Brabus Monoblock felnikre cserélik. Az abroncsokat a vevő kívánsága szerint a Continental-tól, a Pirelli-től, vagy a Yokohama-tól rendelik a kocsihoz, a felfüggesztés a jobb úttartás érdekében pedig 15 milliméterrel meg lett ültetve.

Természetesen az S63 utastere sem maradt érintetlen. Az eredeti kárpitokat fekete Mastik fantázianévre hallgató bőrre cserélték, a plafont mélyfekete Alcantara-val borították, a komorságot pedig rézszínű varratokkal és óarany, alumínium valamint karbon betétekkel dobták fel. A Brabus külön-külön és egy csomagban is elérhetővé teszi az módosításokat az S63 Coupe-hoz, az árakról azonban egyelőre nincs információnk.