A Mattig manapság igencsak aktív időszakát éli: még szinte gyárilag nem is láttuk az új BMW E90-est, a cég máris átszabta a megjelenését, és egy komplett, sportos optikai csomaggal jelentkezett a típusra.

Az első lökhárító egy stílusban passzoló toldattal egészül ki, melynek íve folytatódik a küszöbökön, valamint a hátsó lökhárítóhoz illeszthető toldaton is, melyből bal oldalon kandikál ki a típushoz gyártott dupla króm kipufogóvég. Hátul két további légterelőt találunk, egyet a hátsó ablak felett, egyet pedig a csomagtér tetején, mindemellett szintén a csomag része lesz az új hátsó lámpabúra is.

A futóművet ültető rugókkal tették sportosabbá, melyek elöl 20, hátul pedig 40 mm-es ültetést tesznek lehetővé. A Mattig a felnik választását sem bízta a véletlenre: saját, impresszív 19”-os tárcsáit ajánlja a gyáriak helyére, melyek egyébként remekül passzolnak az autó karakteréhez.

Hardcore virtuál tuner olvasóinknak bizonyára rögtön feltűnt, hogy a csatolt képek erősen photoshop-szagúak: valóban, a szett teljes egészében még nincs kész, de a cég ígérete szerint még az idén be fogja őket élőben is mutatni. Mindezek mellett, a későbbiekben kipufogó-rendszerek és ültető szettek széles választékát tervezik megvalósítani a típusra, az utastérre pedig alumínium szőnyegek, valamint „tuning” váltógombok és pedálok gyártását helyezték kilátásba.

Hogy ez utóbbi terveknek mikor lesz kézzel fogható eredménye, az még a jövő zenéje. Mindenesetre a Matting nincs elkésve semmivel, tekintve, hogy az E90 még meg sem jelent a piacon…