Pogea Fiat 500 tuning

Eduard Pogea alaposan átdolgozott egy Fiat 500 Abarth modellt. Cége, a Pogea Racing, merített a versenysportból, és alaposan könnyített a karosszérián, ugyanis az új elemek karbonszálas darabok.  Így a kész munka 71 kg-mal könnyebb a gyári változatnál. De nem csak a súly érdekes, például az új frontspoiler és a géptető az amerikai repüléstani intézet (NACA) kutatási eredményeit felhasználva nyerték el formájukat, így csökkentik a kasznira ható felhajtóerőt. A kocsit a Koenigsegg matt Monterey kék színére fényezték.

Pogea fiat tuning
A motor is megér egy misét, egy dolog a hatalmas intercooler, de van ott más is, nagyobb befecskendezők, kovácsolt dugattyúk, növelt kapacitású turbófeltöltő, vadiúj kipufogó. Persze a hengerfejet is átépítették. A végeredmény 331 lóerő, és 411 Nm nyomaték: ezzel a gyorsulás százra mindössze 5.1 másodpercet igényel, a végsebesség 262 km/h. Az autó alá KW futóművet szereltek 45 mm-es ültetéssel. Elöl hatdugattyús féknyergekkel és kétrészes, 313 mm átmérőjű tárcsákkal erősítették a fékeket.

Pogea fiat tuning motor turbó

A választott felni Abarth OZ Racing Superturismo GT, 7×17 col méretben, 205/40 R17 méretű Toyo Proxes T1-R gumikkal.
Az utastérben is elügyködtek. Bőr és alcantara borít mindent, az első ülések Recaro Sportster-CS modellek oldallégzsákkal. A belső világítás ledes, a zenerendszer a - Beats by Dr. Dre - sorozatból való.

Pogea fiat sportülés