A BMW alapon saját márkát építő Manhart Racing-ről legutóbb akkor írtunk, amikor pályaautót faragtak a 2-es sorozatból. A német műhely legfrissebb munkája egy teljesítményközpontú, Project MHX5 700 elnevezésű tuningcsomag a harmadik generációs X5 M-jelvényes kiviteléhez, amely a megszokott minőséget képviseli.

A legnagyobb hangsúlyt a motortérre fektették a Manhart mérnökei, a bajor luxus SUV vadonatúj leömlőket, rozsdamentes acélból készült sport kipufogódobot, 100 mm átmérőjű dupla kipufogóvéget és átprogramozott motorvezérlést kapott, melynek köszönhetően az alapból 575 lóerős 4.4 literes ikerturbós erőforrás 700 lóerőre hízott, maximális nyomatéka pedig 900 Nm lett.

A hajtáslánc felpaprikázásán túl a Manhart kifejezetten nagy teljesítményű SUV-okra való Vredestein Ultrac Vorti abroncsokba csomagolt 22 colos BBS SV felniket pakolt az X5-re, ezen kívül a H&R rugóstagjainak beépítésével meg is ültette a matt szürkére fényezett kasztnit. A germánok igény szerint egy az Awron által szállított képernyőt is beszerelnek a brutális batárba, amely a töltőnyomásról, a G-hatásokról és egyéb teljesítménnyel kapcsolatos infókról tájékoztatják a sorfőrt.