A lepel a Coverwise típusra szabott terméke

Gazdára talált az idei AMTS nyereményautója: a 2010-es, 2014-es és a 2015-ös évhez hasonlóan idén ismét egy autó volt a fődíj az Autó, Motor és Tuning Show-n. A lécet idén nem csak az exkluzív alap - BMW Z4 Roadster - kiválasztásával emeltük, hanem hogy az autót a látogatók szeme láttára, mindössze három nap leforgása alatt tuningoltuk fel a rendezvény keretei között, az újonnan nyitott 18-as pavilonban e célra lekerített Autóépítő Arénában!

Az átépített roadster friss tulajdonosával, Faludi Ágival már a sorsolás után találkozhattunk a helyszínen, az autót hivatalosan azonban csak most vehette át. Mindez nem véletlen, hiszen nem csak az új helyszín adta a 2016-os építés érdekességét.

Az idei nyertes, Faludi Ági - az első néhány tankolást pedig a MOL támogatja

A korábbi évekhez hasonlatosan, nyereményautónkat ezúttal is kifejezetten hazánkban engedélyeztethető és közúton legálisan használható alkatrészekkel szereltük fel, ez idén azonban nem csak minőségi termékeket forgalmazó partnereink megválasztásban érvényesült. A Totalcar csapatával közösen indított "Street Legal" program keretei között, hatósági szakértők bevonásával a teljes engedélyeztetési procedúrát is végigjártuk a BMW-vel, melynek építéséhez hivatalos átalakítási engedéllyel kezdtünk hozzá a helyszínen, március 18-án.

Az autó rendre el is készült és kisorsolásra került az AMTS harmadik napjára, ekkor azonban még számos finomhangolás, na és persze egy sikeres szigorított műszaki vizsga várt rá, mielőtt Ági véglegesen használatba vehette volna. A vizsga április elején rendben le is zajlott a Mozaik utcában, így a forgalmiba hivatalosan bejegyzett módosításokkal együtt adhattuk át a szerencsés új tulajdonosának.

Megoszlanak a vélemények, de élőben nagyot üt a Bara Kárpit sárga utastere

Az átadóra az autóépítés és a legális tuning egyik főtámogatója, az Alcar Hungária óbudai műhelyében került sor. A hétvégére borongósba fordult időjárás is kegyes volt hozzánk, így kellemes hangulatban, "kabrió módban" zajlott le az esemény. Ágnes a párjával érkezett a díjátadóra, a volánnál lévő helyet pedig egyelőre neki engedte át. Első útjuk egyébként egy wellness-hétvégére vezet a beújított roadsterrel.

Ezúton is sok örömteli kilométert kívánunk nekik a BMW-vel, egyúttal pedig hatalmas köszönet illet még egyszer mindenkit, aki munkájával, segítségével bármit is hozzátett idei nyereményautónk megszületéséhez!

Sokan a fél karunkat odaadnánk érte: így néz ki egy legálisan átalakított autó forgalmija

A BMW Z4 Roadster a következő módosításokat kapta:

 Módosítás

Forgalmazó 

Futómű:
 

Koni típushoz gyártott lengéscsillapító szett, a H&R ültetőrugóival kombinálva a Kárászy kínálatából.

(Érdemes szétnézni a cég megújult webshopjában, ahol rengeteg típushoz gyártott futóművet és alkatrészt találsz!)



Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Felni és abroncsok:
 

Vadonatúj, kétszélességű AEZ Antiga könnyűfém felnigarnitúra és a legújabb V105-ös Yokohama abroncsok az Alcar kínálatából.

(Felpróbálnál egy felnit a saját autódra is? Próbáld ki az Alcar 3D konfigurátor alkalmazását!)

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Teljesítménynövelés:

FOX, típushoz gyártott minőségi kipufogórendszer a RIEGER TUNING kínálatából.


Fékek:

Vadonatúj gyári fékek a BMW kínálatából.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Fényezés:
 

Komplett új színkombináció a House of Kolor palettájából, a CarColor kínálatából. A fényezési munkálatokat az elejétől a végéig Gengeliczky János fényezőmester végezte
 

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Bodykit:
 

Komplett első lökhárítóból, hátsó szoknyából és küszöbökből álló sportos, típushoz gyártott szett a Rieger Tuning eredeti alkatrészeiből áll össze.


Hifi, multimédia
 

A Hertz hangszórószettet, erősítőt, a minőségi Audison Connection kábelezést, valamint a rezgéscsillapításhoz használt STP alapanyagot a Hififutár webshopjából szereztük be.

Az egyik legmodernebb, a műszerfalhoz tökéletesen illeszkedő fejegységet illetően a JVC márkára esett a választásunk.

Az igényes beépítést a Grandvoice Audio csapata végezte.






Utastéri optika:
 

Az ülések és kárpitok minőségi bőrözéséről a nemzetközi szcénában is jelentős sikerekkel büszkélkedő Bara Kárpit szakértelme gondoskodott.


Fénytechnika:
 

A külső Osram Nightbreaker és a belső minőségi ledes és izzós fénytechnikát az Osram Magyarország hazai partnere, a lumenet.hu webáruházából válogattuk.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Szerszámok és eszközök:
 

Az autó építése a Jonnesway professzionális szerszámaival és felszerelésével történt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Üzemanyag:

Az első tankolásokat a MOL támogatja: Ági egy 50 000 Ft értékű MOL Blue kártyát is kapott az autó mellé!


Egyéb kiegészítők:

A BMW-hez típushoz gyártott, minőségi Coverwise autótakaró is dukált.