Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Porsche tunerként immáron 28 éves tapasztalattal rendelkező svájci Rinspeed cég egy új, elsősorban optikai csomagot mutatott be az idei Frankfurti Autószalon keretei között, mely a 997 Carrera S típust veszi alapul.

Az legszembetűnőbb módosításnak mindenképpen az exkluzív festést szánták a tervezők, mely az amerikai F1 és IndyCar körversenyek tradicionális színkombinációit idézik. A gyönyörű metál-fehér árnyalat egyébként a Porsche egyik új trendjének is előhírnöke, melyet a gyár az elkövetkezendő években fog a világra szabadítani.

A versenypályák világát idéző külső szellemében teljesen átszabott első és hátsó lökhárító, küszöbök, valamint egy új szárny került felszerelésre. Az aerodinamika optimalizálása érdekében a hátsó szoknya egy karbon diffúzorral is kiegészül, mely a leszorító erőt maximalizálja a hátsó tengelyen, nagy sebesség mellett. Szintén a csomag része az Indy névre hallgató dupla kipufogóvég is, mely króm, vagy fekete színben elérhető.

A négyféle módon állítható sport felfüggesztés szintén a Rinspeed terméke, mely alaphelyzetben egy 35 mm-es ültetést is biztosít az autónak. A tengelyek végén kétrészes, ötküllős, elől 8.5x19”, hátul 11x19” könnyűfém felniket találunk, 235/35 és 315/25 méretű Continental Sport Contact abroncsokkal. A megállásról 8-dugattyús, nagyteljesítményű fékrendszer gondoskodik, elől 380x32, hátul 355x32 mm-es tárcsákkal.

Az utastér spártai kinézete nem véletlen, a „verseny feeling” jegyében bizony ez is a csomag része. A kényelmes gyári üléseket a külsőhöz színben passzoló sportülésekre cserélték, a hátsókat pedig keresgélni is kár. A versenyszerű vezetést mindemellett egy ergonómikus kialakítású sportkormánnyal gyakorolhatjuk, melyhez egy alcantara borítású váltógomb is dukál.