Három szóval összefoglalahatjuk az új Barabus S osztályú Mercedes-t: erő, luxus, exluzívitás.

Valószínűleg nem mondok újat azzal, hogy az egyes típusok motor tuning programjait legszélesebb körben a Brabus kínálja a Mercedes tulajdonosok számára. Ez így van jelen estben is, összesen négyféle aggregáthozhoz kaphatunk szeretetcsomagot: a 4.0 literes (S 350 V6), és a 5.5 literes (S 600 V10) benzines, a 320 CDI dízel és a legbrutálisabb a 6.2 literes (S 600) V12-es biturbós változatokhoz.

A legkisebb benzines motorból minössze 15 plusz lóerőt sikerült kiciskarni, de a teljesítmény így is sokunknak megfelelő lenne, mely 332 lóerő és 420 Nm nyomaték formájában mérhető. A 320 CDI változatot már egy kicsit jobban felhúzták, a 48 plusz pacival a végeredmény 272 lóerő és 590 Nm nyomaték. A legnyagyobb, 6.1 literes V10-es szívó motor 517 lóerejét 580-ra, nyomatékát pedig 900 Nm-re tornászták fel.

A Brabus motor tungjának csúcsát pedig nem más jelenti, mint az S V12 S Biturbo. A csomag, a Frankfurtban már bemutatott ROCKET koncepció sémájára készült. A hengerűrtartalmat 6.233-ra emelték, mindemellett számos változtatás történt a motortérben: speciális főtengely, nagyobb, kovácsolt dugatyúk, sport vezérműtengelyek, módosított hengerfejek kerültek a gyáriak helyére. Persze mindez még csak a kezdet: átprogramozott vezérlés, nagyobb turbók, coolerek és egy új, rozsdamentes acélból készült kipufogó rendszer támasztja alá az igen meredek gyorsulási görbét. Az eredmény 730 lóreő és 1320Nm (!!!) nyomaték, amit a biztonság kedvéért elektronikusan 1100Nm-re korlátoztak. Ezekkel a hihetetlen paraméterekkel a Brabus S V12 S Biturbo 4 másodperc alatt teljesíti a 0-100km/h-ás spirntet 200 km/h-ra pedig 11.9 másodperc alatt gyorsul fel. A végsebesség az elektronikai korlátnak hála - nem hála - 340km/h.


A hihetetlen erőt hátső herekeken és egy módosított 5 sebességű autómata váltó segítségével juttathatjuk az aszfaltra.

Természetesen a motorikus erő megnövekedéséhez az aerodinamikát is fejleszteni kellett. A Brabus mérnőkeinek sikerült kicsit sportossá varázsolniuk a nagy luxus Mercit. Felkerült egy új karbon első lökhárító, ami nem csak a látvány, hanem a megfelelő leszorító erő miatt is fontos elem. A front folytatásaként új küszöbspoilereket és egy egyedi hátsó lökhárítót is fellelhetünk a gépen.

A CLS-en is megtalálhatjuk a ROCKET koncepción már bemutatott ledes megoldásokat, melyek a hátsó lökősbe és a küszöbökbe építve, beszállófényként funkcionálnak. A vizuális összhatást mindezek mellett a 2 brutális dupla kipufogó vég és a 17-21”-ig választható felni garnitúra teszi teljessé,
melyek közül a legkomolyabb opció mindenképpen a 21”-os Brabus Monoblock garnitúra, elől 255/30 hátul pedig 285/30-as Pirelli vagy Yokohama abroncsokkal.

Természetesen a futómű sem maradhatott ki a kezelésből. A Brabus ezt is házon belül oldotta meg egy 25 mm-es ültetést megvalósító sport futómű szettel, fékek terén pedig ismét alkalmazásra került a saját gyártmányú sport fékrendszer, elől 380x36 hátul, pedig 355x28cm-es tárcsákkal, melyek méreteivel még a ROCKET tárcsáit is sikerült felülmúlni.

Egy igazi luxus autónál nem csak a külcsín számít, hanem a belső is, ez pedig az utastérre fokozottan érvényes. Egy CLS Merci alapból sem hagy sok kívánnivalót maga után, azonban ezt még sikerült megtoldani egy exkluzív Alcantara bőrborítással, valamint természetesen az elmaradhatatlan, Brabus logókkal díszített elemekkel.