Legyen bármely évjárat is, egy Toyota Supra mindig nagy becsben tartott jószág, bárki kezei közé is kerül. A legendás sportautó európai útjain rendkívül ritka látvány, ilyen állapotban pedig pláne.

Harbert Hamal hat hosszú évig faragta a vasat, mire végre teljesen összeállt. Az 1993-as évjáratú példányt közvetlenül japánból importálta és a JCRX (Japanese Club Racer eXperimental) szellemében építette át.

Első lépésként a külsőt szabták át. Mutatós gyöngyházezüst "Midnight Club Pearl" fényezés került a kasztnira, a felniket pedig a DOTZ Revvo 19 colos példányaira cserélték, elől 8,5, hátul 9,5 colos szélességben. Mindehhez 235 és 275 széles Toyo Proxes abroncsok dukáltak, fehér feliratokkal, annak rendje és módja szerint. A gyári futóművet TEIN Flex Street szett váltotta, szépen - de nem durván - megültetve.

A 2JZ is kapott némi tuningot. A gyárilag 220 pacit teljesítő hathengerest 300 lóerőig húzták fel, többek között Green Twister légbevezető, Walbor 255 üzemanyagpupa, Fluidyne hűtő, MVP Motorsports leömlő és Vibrant / Tanabe kipufogórendszer segítségével. Mindemellett a gyújtókábeleket, gyertyákat, szűrőket az összes szíjat és tárcsát vadiújakra cserélték a több, mint 20 éves szamurájban.

Odabent Bride sportülések, OMP versenykormány és Takata övek jelentik az extrát, továbbá minden panel, szőnyeg és bevonat felújításra került. Ilyen egy igazán szép munka!

Ha tetszik a Suprán lévő felni, hatóságilag elfogadott TüV-engedélyel (sőt, a felni H-engedéllyel) együtt itthon is beszerezheted és legálisan forgalomba helyezheted. A Dotz márkát itthon az Alcar Hungária forgalmazza, a Revvo-ról, itt találsz több infót. Sőt, akár fel is próbálhatod az autódra a 3D konfigurátor segítségével.

Forrás: DOTZ Mag