Az idei European Tuning Showdown az elmúlt évekhez hasonlóan pazar felhozatallal várta mindazt a 109.200 látogatót, akik idén is kíváncsiak voltak a szezon tuning autóinak krémjére, az Öreg Kontinens minden tájáról gondosan összeválogatott TOP 60 tuning autóra.

A Tuning World Bodensee részeként minden májusban totálisan új palettát bemutató megmérettetésen már a részvétel is különleges megtiszteltetés. Tőlünk idestova eddig három tunernek sikerült bejutnia Európa legjobbjai közé, Dózsa Feri, Bara Laci és Vinyus szerepléséről számos bejegyzésünkben értekeztünk már.

Mai két alanyunkat az idei mezőnyből vadásztuk, hazánkhoz - mivel idén nem jutott ki magyar autó - nem sok közük van, ha csak annyi nem, hogy a Golf a most márciusi AMTS-ről jutott ki a nemzetközi döntőbe. Túl sok közös vonásuk sincs, igazság szerint szinte teljesen különböző építésekről beszélünk: ami stimmel az annyi, hogy mindkettő Volkswagen, mindkettő sárga. Ja, és mindkettő widebody. Na meg a bukóketrec és a motorcsere, ...

Na, de mindentől függetlenül kíváncsiak vagyunk, Ti melyikre tennétek a voksotokat, ha választani kellene közülük!

A bal sarokban: VW Golf II BBS Retro Racer

A lengyel MTS-Technik impozáns építését a TuningKingz csapata hozta el idén az AMTS-re. A Golf különlegessége - a DSG váltóval házasított hathengeres R32 szív mellett persze - hogy abból az időből származik, amikor a BBS még más finomságokat is gyártott, nem csak könnyűfém felniket. Az autón található szélesített bodykit is a hárombetűs márka eredeti terméke, csak úgy, mint a kormány és az ülések is.

A mélyre húzott állítható futómű, valamint az egyedi bukóketrec az MTS-Technik saját márkás terméke, a felnik pedig BBS Rennsport E50-esei, elöl 8,5, hátul 9,5 col szélességben. A látszatra sokkal nagyobbat mutató görgők egyébként 16 colosak, 245/35ZR16-os Hankook abroncsokkal szerelve.

A jobb sarokban: KTS VW EOS

A Wörthit rendszeresen látogató fanoknak biztosan ismerős lesz a KTS Karosserietechnik EOS-a. A leginkább szembetűnő változást az airride futómű, a 18 colos RAD48 felnik és a jókora sárvédő szélesítések adta kombóból származó parádés fitment adja, de persze a Scirocco R-ről származó front, valamint az ebben a típusban gyakran semmiképpen nem látható bukókeret sem elhanyagolható tényező. Odabent az RS6-osból származó sportülések figyelnek, egyedi bőrözéssel, a kasztni színére fújt támlákkal.

Az EOS egyébként motorilag is pazar: egy R36-os Passat aggregát hajtja, hangzásban pedig a HG-Motorsport EgoX/Bull-X Sport kipufogórendszere erősít rá minderre.

A két gép egyébként Bodensee-n is egymás mellett állt, sőt, az első párbajukat is egymás ellen vívták. Mi tudjuk az eredményt, de nem akarunk befolyásolni: a Te szívedhez melyik áll közelebb, melyiküket juttattad volna tovább?

További képek a galériában!