Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!


A Jetta R GT az idei Sema Show-n debütált Las Vegasban. A koncepció alapja a széria, elsőkerék-meghajtású, 2.5 literes motorral és automata váltóval szerelt Jetta volt, amelyből a Volkswagen Design a HPA Motorsporttal együttműködve egy igazi sportautó gyilkos szedánt alkotott.Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A HPA motorsportról tudni illik, hogy a VW motorokra és hajtásláncokra szakosodott tuning műhely. 200 lovas jettát, vagy egy 240 lovas Golf R32-est egy mezei VW márkakereskedésben is kaphat az ember, ám ez semmi ahhoz képest, amit a HPA kihozott a 3.2 literes, V6-os benzines erőforrásból. Az 550 lóerőt két Garrett turbófeltöltő, két intercooler, egy átdolgozott kipufogórendszer (átdolgozott szívócsonkokkal és kerámia bevonatú leömlőkkel), valamint egy felfrissített üzemanyag-ellátó rendszer segítségével csikarták ki a motorból. 


Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A széria automata váltót DSG váltóra cserélték, az elsőkerék-meghajtás feladatát pedig a VW 4Motion rendszere vette át. A koncepció további jellegzetessége a direkt a típusra kifejlesztett álítható magasságú és keménységű sportfutómű, amely a KW munkáját dícséri, a megállásról pedig a Brembo eredetileg WRC-kre gyártott fékrendszere gondoskodik, elől 380mm-es, hátul pedig 330mm-es féktárcsákkal (széria: 288/260).

Az autó 10 küllős, matt fekete 19"-os AVUS felniket kapott, melyeken 265/30-as Michelin Pilot Sport2 abroncsok feszülnek. Ez a felni/abroncs kombináció utcai használatra tökéletesen alkalmas, de pályára, erősebb igénybevételre már 18" / 265/30-as Michelin Pilot Sport Club kombinációt ajánlják. 

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Optikailag is vérbeli tuning autónak született az R GT. Az első lökhárítót egészen az aszfaltig húzták, melyeken hatalmas, méh-sejt szerű hűtőráccsal borított légbeömlőnyílások tántonganak, elsősorban az első féktárcsák hűtése érdekében. Hogy a méretesebb felnik is beférjenek, a sárvédő íveket kiszélesítették, mindemellett pedig az autó hátulja is átdolgozásra került: sportosabb lökhárítót szereltek fel két integrált trapéz alakú kipufogóvéggel, továbbá agresszívebb hátsó lámpák foglalják el a gyáriak helyét. Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A pilótafülkében minden az utasok biztonságát és kényelmét szolgálja. A legszembetűnőbb biztonsági kellék a bukócső, de a széria üléseket is Recaro kagylóülésekre cserélték, amelyek hatpontos biztonsági övvel szereltek. Belül szinte mindent fekete bőr illetve alcantra borít, a díszítésről fekete karbon betétek is gondoskodnak. A verseny feeling jegyében a kormányon egy F1-es stílusú digitális kijelzőt is találhatunk, amelyen a legfontosabb információk követhetők figyelemmel.