Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A világhírű futómű-specialista Eibach legújabb koncepciója a Mazda 3-as alapjaira épül. Demóautójuk pedig nem csak a felfüggesztések terén változott meg, amihez csak lehetett, mindenhez hozzányúltak.

Az 50 éve a futómű-iparban tevékenykedő cég más neves tuning műhelyeket is bevont a fejlesztésbe. Az gyárilag 150 lovas aggregát vezérlőelektronikáját az RT Performance alkatrészei váltották fel, továbbá a HJS új, 60 milliméteres sport kipufogórendszerének hála, 18 lóval több tombol a 2.0 literes, benzines erőforrásban. Természetesen a felfüggesztés sem maradt meg gyári állapotában: az új Eibach Pro-Kit Performance ültető szettnek, és az Eibach stabilizátorainak hála igen jelentősen javultak a Mazda menettulajdonságai: a stabilabb útfekvés és nagyobb kanyarsebesség garantált, ezen túl a kasztni 30 milliméterrel közelebb is került az aszfalthoz, így az autó megjelenésben is sportosabb lett.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A külső optikáért a GTN Tuning csapata volt a felelős. Az autó teljes, üvegszálas műanyagból készült spoilerszettje átrajzolt első és hátsó lökösből, új hűtőmaszkból és küszöbspoilerekből áll üssze. A belső elektronikai kiegészítőkről az Alpine gondoskodott. Beépítésre került egy GPS csomag, amely DVD alapú navigációs rendszert, monitort, DVD-lejátszót és egy DVBT-tunert tartalmaz. Az Alpine NVE-N099P díjnyertes GPS navigációs rendszere a leggyorsabb a jelenlegi piacon. A rendszer számos lehetősége mellett a DVD lejátszót használhatjuk a navigációs rendszer kiegésztéseként, de akár filmeket is nézhetünk vele, míg a DVBT-tuner segítségével megadatik a tévézés lehetősége is utazás közben.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az új felnik és az abroncsok teljes mértékben exkluzívak. A Borbet az Eibach kérésére egy egészen egyedi garnitúrát készített: a 7,5x17"-os, TS SLC elnevezésű króm tárcsákon 215/45 R17 Proxes CF 1 TOYO abroncsok feszülnek. Ez a típusú abroncs Európában eddig csak luxus limuzinokon volt látható, viszont a sportosság szempontjából kiváló erre a Mazdára, hiszen minden helyzetben és minden időjárási körülmény között átlagon felül teljesít.