Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ez a rendkívül mutatós ezüstszínű Corsa a MOTE 2003-as fóti találkozójának egyik díjnyertes autója volt. Tulajdonosa, Albert Zoltán lassan egy éve építgeti már büszkeségét, amelynek egyedi, letisztult megjelenése mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Zoltán 2002-ben még egy teljesen gyári állapotú Opel Corsa-val gördült be garázsa kapuján. Az autó alaphelyzetben sem volt csúnya, ennek ellenére nem kellett túl sok időnek eltelni ahhoz, hogy hősünk rögtön a kocsija alá nyúljon: Ő a futómű tuningjával kezdte. A kis gépezet Koni gátlókat kapott, majd az ültetőrugóknak köszönhetően rögtön 8 centivel közelebb kerülhetett az aszfalthoz. A folyamatot később hátul 1 pár 9x16-os, elől pedig 1 pár 7,5x16-os RH felni felpakolása tette teljessé, az összhatás - főleg a hátsó szélesebb felniknek köszönhetően - nagyon korrektre sikeredett.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Később Zoltán ráunt a kocsiját nehezitő sok felesleges kacatra: a hátsó lökhárítóról eltűntek a prizmák, majd a márkajelzést is szögre akasztotta ezzel teljesen letisztulttá téve az autó orrát. Az első lökhárító teljesen egyedileg lett átalakítva: a jelenlegi forma főként tulajdonosa kreativitását, és műanyagos cimborája kézügyességét dícséri, a légbeömlőket takaró ezüstszínű rácsozás pedig tökéletesen passzol az autó új karakteréhez. Az első spoiler ívét rútul megtörő rendszámtábla is lekerült az autóról, helyét pedig szépen kitöltötték, színre fújták, sóval behintették. Így még véletlenül sem kerülhet fel rá többé más, mint a jelenlegi kicsi, de mutatós matrica-rendszám. A sportosság jegyében a tükröknek sem volt maradása: helyettük ma már M3-as visszapillantókon keresztül nézhetünk utána a járdán ellibbenő hölgyeményeknek. A két tükör (na persze csak a burkolatuk), ahogy az összes kültéri elem, az autó színére van fújva. Ez alól egyedül a kilincsek képeznek kivételt, de mint megtudtuk már nem sokáig :) A külső optikára a szintén színrefújt szemöldökök, és a hátsó ablakon található "tatto" teszi fel a koronát, a tulajdonos végső boldogságához pedig már csak egy pár fullos küszöbspoiler hiányzik.

Az autó belsejét Sparco sportülés teszi eredetibbé, igaz csak a vezetői oldalon - a mitfahrer inkább maradt a jól bevált gyári ülésnél. Az utastér többi eleme is a gyári verziót idézi, de hamarosan egy egyedi építésű hifi rendszerrel módosul ez az állapot.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A szépen búgó motorhangról JANO kipufogórendszer gondoskodik, egészen a leömlőktől kezdődően, a szívó oldalon pedig egy jókora direktszűrő végzi a piszkos munkát. Motorilag jelenleg más tuning nem is található meg a járművön, de ez korántsem jelenti azt, hogy ez tartós állapot marad: a külcsín már igencsak rendben van, így a tulajdonos figyelme ezentúl teljes mértékben a motortuning felé irányulhat, melynek első lépése nagy valószínűséggel a chiptuning lesz.

Típus

Opel Corsa C

Tulajdonos

Albert Zoltán

Motor

Motor

1,2L 16V V4

Légszűrő

Direktszűrő

Kipufogó

Jano 50 rendszer

Futómű

Felnik

RH, hátul 9x16, elől 7,5x16 felnik

Lengéscsillapítók

Koni

Rugók

Ültetőrugók, -8 cm

Külső optika

Spoilerek

Egyedileg módosított első- és hátsó spoiler

Tükrök

M3 sporttükrök

Dekoráció

Egyedi "tatto" a hátsó ablakon, elöl "Corsa" felirat, színrefújt kültéri elemek

Egyéb

Színre fújt szemöldök

Belső optika

Ülések

Sparco sportülés