Habár a Pogea Racing nevét leginkább az Alfa Romeoval lehet összepárosítani, a német tuningcég Ferrari, Abarth de olykor még Audi vagy BMW modelleket is megcéloz. Ki tudja milyen megfontolásból ezúttal a már gyárilag is gyönyörű Maserati GranCabriohoz nyúltak hozzá.


Felismerve, hogy sok teendő nincs a külsővel, egy 40mm-es ültetéssel oldották meg az tuning optikai oldalát, amihez azért még egy Michelin Sport 4S gumikba csomagolt, Jules 21 fantázianévre keresztelt felni garnitúra is tartozik. Igen, a szám az átmérőt jelzi, hüvelykben.


A 4.7 literes erőforráson egy kis finomhangolást végeztek, aminek eredménye 460 helyett 477 lóerő, valamint 520 helyett 533 Nm nyomaték lett. Végsebességnek a tuner 305 kh/h-t állapított meg.
A beltér teljesen egyénire szabható, a karbontól a bőrön keresztül az egyedi varrásokig bármi kérhető, amit a vevő pénztárcája elbír.


A módosítások kompatibilisek a GranTurismoval is. Arról egyébként nincs hír, hogy a Maserati meddig fogja még gyártani a két korosodó modellt (a GranTurismo 2007-ben, a GranCabrio 2010-ben jelent meg a piacon), de az utódjuknak szánt, teljesen elektromos változatban is elérhető Alfieri bemutatkozását 2022-re tervezik.