Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A 26 évig a Golf árnyékában élő Volkswagen Jetta idén egy igazán egyedi arcát mutatta meg a nagyvilágnak. A remekül eltalált új forma, és a sportos beállítottság az Abt Sportsline mérnökeit is megihlette.

A kempteni bázisú, VW és Audi specialista tuningcég mind optikailag, mind menettulajdonságok szempontjából hozzátett az autóhoz. Alapmodellként a 2.0 TDI aggregáttal szerelt modellt választották, melyből 170 lóerőt, és 370 Nm nyomatékot sikerült kicsikarni (gyári adatok: 140 LE, 320 Nm). A módosítások lelkét ezúttal is az optimalizált motorvezérlő elektronika jelentette, melynek köszönhetően a Jetta VS4 8.6 másodperc alatt teljesíti a 100-as sprintet, maximális sebessége pedig 213 km/h.

A megszokott menetrendet követve, az Abt egy sportos, feszesebb futóművet is fejlesztett a Jettához. A progresszív sportrugók jobb útfekvést, és dinamikusabb vezetési élményt tesznek lehetővé, ugyanakkor az autó kényelmesen használható marad a mindennapokban is. Nem utolsósorban pedig, a kaszni 40 mm-el közelebb került a földhöz, ami optikailag is igen kellemes változást hoz az autó karakterében.

Az elmaradhatatlan aerodinamikai szett nagyon diszkrét első toldatból, valamint küszöbökből áll össze. A sport hátsó dob, mely 2 db 76mm-es króm végen keresztül tekint a külvilágra, valamint az Abt saját könnyűfém felni garnitúrája szintén a csomag részei. A vadonatúj fejlesztésű, 19”-os ötküllős kerekeket 235/35R19-es, Continental abroncsokkal szerelték.