Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A neves német ABT tuningcég 2005 telén mutatta be az általuk megizmosított legújabb GTI Golf-ot, a 270 lóerős VSR4-R-t.

A VSR4-R az eddigi legerősebb GTI, ami valaha is kigurult a kempteni gyár kapuján. Az autó nevében lévő R betű is utal arra, hogy nem egy hétköznapi autóval állunk szemben. Az optika is teljesen a sportosság fényében készült: az új aerodinamikai csomag egy brutális első spoiler-t, egyedi küszöböket és hátsó lökhárítót tartalmaz. Az autó agresszívitását tovább fokozza a 4 króm kipufogóvég, melynek hangja - a sport doboknak hála - komoly erőt sejtet.

A brutális külső stílszerűen brutális belsőt is takar. A számok magukért beszélnek: 270 lóerő és 350 Nm nyomaték. Ez kereken 40-40 plusz lóerőt és Nm-t jelent a 2.0 literes turbós motor gyári adataihoz képest. A menettulajdonságok is igen meggyőzőek: 6.4 másodperces 0-100 km/h-ás gyorsulást, valamint 244 km/h-ás végsebességet sikerült kihozni a gépből.

A kiemelkedő teljesítmény és külső mellé elengedhetetlen a megfelelő futómű választás is. Az ABT erre a célra saját fejlesztésű speciális sport rugókat épített be, így az autó magassága - a változatosság kedvéért - 40 mm-rel lejjebb került.

Természetesen új felnikért sem mentek a szomszédba. A legdögösebb általuk kínált kombináció az SP1-es felnik, 225/35-ös SP SportMaxx Dunlop abroncsokkal.

Az utastér is az „R” jelzés hangulatának megfelelően lett kialakítva: alumínium díszítőelemek, sport kormány-ülések és némi bőrborítás teszi teljessé a gyárilag is kellemes összképet.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!