• Rendkívüli terhelés, akár 1026 kg-ig
  • Felesleges papírmunka nélkül, az ECE és a VTA tanúsítványnak köszönhetően
  • A prémium szegmens főbb terepjárói számára kifejlesztve
     

Sokküllős, vagy keresztküllős? Mindenki valami mást lát az új, ultraerős AEZ Panama felnikben. A speciálisan hobbiterepjárók számára kifejlesztett és optimalizált keréktárcsák neve a világ leghosszabb útjára, a 48.000 kilométeres Panamericanára utal, melynek egyetlen kilométere sem ugyanolyan. Az Alaszka és Tierra del Fuego közötti legismertebb észak-déli útvonal ember és gép számára a legfőbb kihívások egyike. 

Az AEZ fejlesztési részlege számára már az is nagy feladat volt, hogy méltó nevet találjanak a garnitúrának. Ötlyukas rögzítés mellett kerekenként akár 1.026 kg-os terheléssel, valamint összesen tizennégyféle elérhető mérettel a minőségi német felnigyártó számos opciót kínál az autórajongóknak, legyen szó azonos, vagy akár eltérő felniszélességről tengelyenként. A BMW X5 és X6 modelleken például az első tengelyen 10x21, a hátsón 11,5x21 hüvelykes keréktárcsák is felszerelhetők, a VTA és az ECE tanúsítvány szerint.

ECE - prémium terepjárókhoz

Az SUV prémium szegmensének járműveihez, úgy, mint az új Porsche Cayenne-hez, a Porsche Macan-hoz, a Mercedes GLE Coupé-hoz, vagy a BMW X3-X6-os modellekhez - amelyek mindegyike ECE típusjóváhagyással rendelkezik – a Panama felszerelése nem igényel semmilyen külön engedélyt, vagy papírmunkát.

Természetesen a modell-listán az új Audi Q7 és az új VW Touareg is szerepel, mellettük az AEZ Panama tökéletes választás a Range Rover Discovery, a Discovery Sport és az Evoque modellekre is. A sokféle (19 és 64 között) elérhető ET-szám, kombinálva a konkáv kialakítással számos modellhez teszi tökéletes választássá a garnitúrát. A magasfényű bevonat tovább erősítik a felni robosztus megjelenését, míg a küllőkön polírozott fegyverszürke kivitel extra eleganciát sugall.

ECE - a legegyszerűbb opció

Bármiféle papírmunka nélkül rögtön felszerelhető, eredeti német minőségben, a modern autókhoz tökéletesen illeszkedő dizájnnal, ráadásul teljesen megfizethető árakon – még el sem jutsz a termékleírás második részéig és már el is felejtetted a gyári könnyűfém keréktárcsákat és minden más, szabadon felszerelhető alkatrészt. Kivéve persze az új AEZ felniket!

AEZ Panama - Méretek és adatok:

  • Méretek: 7,5x19, 8x19, 8,5x19, 9x19, 9,5x19, 8x20, 8,5x20, 9x20, 9,5x20, 10,5x20, 11x20, 10x21 és 11,5x21 hüvelyk
  • Rögzítés: 5-lyukas
  • Kivitel: magasfényű, vagy küllőkön polírozott fegyverszürke
  • Gyártás: öntött, egyrészes
  • Terhelés: akár 1026kg-ig
  • ECE: igen
  • TPMS: 100%
  • Garancia: 3 év
     

Az AEZ felnik mindegyike hatóságilag elfogadott TüV-engedélyel (sőt H-engedéllyel is) bír, így nálunk is legálisan forgalomba helyezhetők. Az AEZ felniket itthon az Alcar Hungária forgalmazza, nézz szét náluk, ha ebben a márkában gondolkozol!