Az autóvilágítás terén több mint 100 éve piacvezető OSRAM termékeit mind elsődleges, mind pedig utólagos alkalmazáshoz szállítja. A márka tavaly decemberben indította el non-lighting üzletágát, amelynek keretében csúcstechnológiás fényszóró izzói és egyedi autó-, valamint szerelőlámpái mellett olyan hasznos tartozékokkal jelentkezik, amelyek az autózás során előforduló kellemetlen helyzetekre nyújtanak egyszerű és minőségi alternatívát. Az OSRAM megváltozott, “Több mint fényforrás” szlogenje is azt hivatott kifejezni, hogy a márka mára többet jelent a járművilágításnál.

TYREinflate – légkompresszorok

A beépített LED fénnyel rendelkező TYREinflate légkompresszorcsalád egyszerű és könnyen használható megoldás a guminyomás karbantartására. A készülékek szállítása praktikus és kompakt kivitelezésük révén kényelmes. A termékcsaládban három változat található, így a TYREinflate 200 modell analóg nyomásmérővel, a TYREinflate 450 digitális kijelzővel, amely növeli a pontosságot és megkönnyíti az eredmény leolvasását.

Az eszközök a megfelelő nyomás elérése után a beépített automatikus leállítás funkciónak köszönhetően leállítják a légpumpát, sőt megjegyzik a beállított értéket. A harmadik változat a TYREinflate 1000 akár 2 perc alatt képes felfújni a gumiabroncsot, a nagy digitális kijelző és a nyomásmérő lehetővé teszi a folyamat nyomon követését. Háromrészes adapterkészlet biztosítja a kerékpárgumikhoz, labdákhoz vagy más felfújható eszközökhöz történő használatot. A gyártó 2 év garanciát biztosít!

BatteryCharge – akkumulátortöltők

A töltőcsalád három féle termékből áll, a Battery Charge 904, 906 és 908. Ezek az egyedi, intelligens töltők minden típusú – beleértve a lítium-ionos megoldást is ¬– 12 V-os akkumulátorok töltésére alkalmasak, sőt a 908-as modell 24 V-os akksinál is használható. Mindegyik változat 9 fokozatú töltési ciklussal működik – lítiumnál 7 ciklussal –, amely védi az akkumulátort a hidegebb idő vagy hosszabb leállás esetén.

A töltők digitális LCD-kijelzővel és háttérvilágítással rendelkeznek, sőt a beépített biztonsági funkció felcserélt póluscsatlakozás esetén megakadályozza az elektromos rendszer károsodását. A gyártó 2 év garanciát biztosít!

BatteryStart – lítiumos gyorsindítók

Az OSRAM gyorsindítócsaládjában négy modell közül lehet választani. A kicsi, kompakt BatteryStart 200, 300 és 400 könnyen elfér a csomagtartóban, a kesztyűtartóban vagy az ajtózsebben. A negyedik családtag a BatteryStart Pro 700 elsősorban autószerelő műhelyek számára ajánlott, könnyedén beindítja akár a 8 literes benzinmotorokat és a 6 literes dízelmotorokat is.

Az eszközök integrált LED lámpával és power bank funkcióval rendelkeznek. 230 V-os hálózatról típustól függően 2-4 óra alatt újratölthetők, sőt a Pro 700-as az autó generátoráról akár 60 másodperc alatt is, ha közvetlen használat előtt teljesen fel volt töltve. A beépített biztonsági funkció itt is megakadályozza az elektromos rendszer károsodását felcserélt póluscsatlakozás esetén. A gyártó 2 év garanciát biztosít!

ROADsight – fedélzeti kamerák

A termékcsaládban négy modell közül lehet választani, a ROADsight 20, 30, 50, valamint a REAR 10, amely kifejezetten egy hátsókamera, és kompatibilis a ROADsight 50-el. A kamerák modern, diszkrét, kompakt kialakításúak, teljes HD felbontású felvételeket készítenek, így a rendszámtáblák és a forgalmi helyzetek apróbb részletei is láthatóvá válnak. Az eszközök microSD tárhelykapacitása típustól függően 32 vagy 128 GB, valamint ugyancsak típusfüggően 120o - 140o-os látómezőt biztosítanak.

Az integrált mágnesnek és a termékekhez biztosított rögzítő tartozékokkal könnyen felszerelhetők. A kamerák ütközéskor automatikusan mentik a felvételeket, sőt a beépített G-shock érzékelőnek köszönhetően az éppen parkoló járműben ütközés hatására azonnal elindul a képi rögzítés. A ROADsight 30 és 50 ráadásul Wifi kompatibilis, és ezen kamerák felvételei – beleértve a ROADsight REAR 10-et is – bármely applikációs áruházból letölthető OSRAMconnect alkalmazással mobileszközön is megtekinthető, illetve tárolható. A gyártó 2 év garanciát biztosít!